Gynaecologische Endocrinologie en PMS

Gynaecologische Endocrinologie en PMS


Terwijl het Amerikaanse Congres van Verloskundigen en Gynaecologen meldt dat maar liefst 85 procent van de vrouwen ervaren ten minste één symptoom in de zeven tot 14 dagen voor de menstruatie, premenstrueel syndroom, of PMS, verwijst naar een consistent patroon van verstorende symptomen.

Identificatie

De MedlinePlus website meldt dat hormonale veranderingen vóór de menstruatie verschillende symptomen veroorzaken, hoewel de precieze oorzaak van PMS niet bekend. Een blik op enkele van de basisprincipes van de gynaecologische endocrinologie geeft enig inzicht. Volgens de Merck Sharp & Dohme Corp., secretie van het hormoon progesteron pieken ongeveer zeven dagen na de ovulatie, over de tijd PMS symptomen meestal weergegeven. Gedurende deze tijd, oestrogeen productie verhoogt ook, hoewel niveaus blijven lager dan tijdens de ovulatie.

Symptomen van PMS

PMS, volgens het Amerikaanse Congres van Verloskundigen en Gynaecologen, vrouwen treft zowel emotioneel als fysiek. Veel voorkomende symptomen van PMS zijn depressie, prikkelbaarheid, borst zwelling en tederheid, vermoeidheid en pijn en pijn. Het National Institute of Child Health and Human Development meldt dat een vrouw die veel pijn ervaart vóór haar periode kunnen last hebben van endometriose, een opmerkelijke oorzaak van onvruchtbaarheid. In dit geval kan zij de behandeling van een gynaecologische endocrinoloog zoeken.

PMS Behandelingen

Het Amerikaanse congres van Gynaecologen beveelt diverse behandelingen voor PMS, gebaseerd op de ernst van de symptomen. Sommige vrouwen ervaren opluchting door zich in aërobe activiteit, deelname aan ontspanningsoefeningen en het maken van enkele eenvoudige veranderingen in het dieet. Vrouwen met een bijzonder ernstige symptomen kunnen hormonale behandelingen nodig. Gynaecologische endocrinologen algemeen voorschrijven hormonale anticonceptiemiddelen, in pil of injecteerbare vorm, voor dit doel.