Green Rooibos Voordelen

Green Rooibos Voordelen


Groene rooibos is de thee geoogst van de rooibos bush en geconserveerd zonder gisting. In vergelijking met rode rooibos thee, die de gefermenteerde vorm, groene rooibos heeft een aromatische, lichte maar steviger fruitsmaak smaak zonder bitterheid in de rode versie.

Identificatie

Groene rooibos - Aspalathus linearis - is geoogst uit zijn natuurlijke Nederlandse bergachtige habitat, waar het wordt opgevangen en direct gedroogd om het haar natuurlijke fermentatieproces remmen. Oxidatie wordt ook geremd door een stoomproces; dan de groene bladeren zijn gedroogd en verpakt.

Green Tea Vergelijking

Groene rooibos kan 200% meer potente in zijn anti-oxidant en flavinoid eigenschappen dan rode rooibos zijn. Dit maakt het vergelijkbaar met groene thee, zonder dat de cafeïne in groene thee.

Kenmerken

Groene rooibos is rijk aan ijzer, kalium, mangaan, magnesium, calcium, zink, vitamine C en fluoride. Groene rooibos bevat ook sporenelementen die van nature in de plant. Deze eigenschappen hebben een zeer positieve voordelen voor de gezondheid.

Skin Voordelen

Groene rooibos heeft ook eigenschappen die gunstig zijn voor de huid. Het bevat natuurlijk alfa-hydroxy zuur, een verbinding die gunstig is voor het behoud van gezonde huid. Ook heeft het lage tannines, waarvan bekend is dat huidpigmentatie beïnvloeden.

Betekenis

Groene rooibos heeft ook een hoge polyphenol en een hoog gehalte aan antioxidanten. Deze eigenschappen bieden voordeel tegen vroegtijdige veroudering, hart-en vaatziekten, beroertes en kanker. De anti-allergische en anti-inflammatoire eigenschappen maken groene rooibos keuze voor het verlichten van astma, koorts, slapeloosheid, eczeem op de huid, en mogelijk andere aandoeningen.