goede Endodontist

goede Endodontist


Endodontists gespecialiseerd in nood tand reparatie. Deze tandartsen zijn experts op het zachte massa's in iedere tand - de zenuw structuur, bloedvaten en andere dergelijke breekbaar materiaal. Endodontists behandelen tandschade en infecties, evenals geleidende wortelkanalen en andere dergelijke chirurgische procedures. Reguliere tandartsen doen vaak uit te voeren endodontische procedures, maar specialisten worden goedgekeurd door de toezichthouders om meer complexe operaties te voltooien.

Identificatie

Een endodontist heeft tand school afgerond, samen met een extra twee jaar van speciale opleiding, vooral in het leren hoe u het beste presteren wortelkanaalbehandelingen en herbehandelingen (follow-up operaties die tand problemen onopgelost door de oorspronkelijke wortelkanaal te herstellen). Endodontists omgaan met alles wat met de complexe pulp vervat in elke tand. Endodontistry is een van de negen specialiteiten erkend door de American Dental Association. Gewoonlijk endodontists passen hun praktijk complexe nieuwe technologie te integreren om de effectiviteit van de procedures te vergroten.

Betekenis

De meeste mensen zoeken naar endodontists na de ontdekking dat ze nodig hebben om een ​​wortelkanaalbehandeling hebben. In andere gevallen is de patiënt lijdt aan een ernstige infectie tand die complexe tandchirurgie te corrigeren maar niet prothese nodig. Andere tandartsen en geschoolde endodontists een beroep doen op deze specialisten om bedreigde tanden die anders zouden moeten worden verwijderd te redden.

Kenmerken

Tandartsen verwijzen vaak hun patiënten te endodontists voor wortelkanaalbehandelingen nodig kiezen, die zijn uitdagend tanden om te werken op. Tand verwondingen veroorzaakt door traumatische gebeurtenissen - zoals sportblessures - ook vaak moeten worden behandeld door endodontists om de integriteit van de tand pulp beschermen. Tanden die leiden tot het weer herhaalde schade als gevolg van activiteiten, zoals malen of kauwen op harde voorwerpen kan ook worden hersteld door endodontists.

Functie

Kijk voor ervaren endodontists die aanzienlijke aantallen verwijzingen ontvangt van andere tandartsen in hun gebied. Veel endodontists verwerven master's graden in aanvulling op hun specialisatie certificering. Terwijl die op zich geen hoge vaardigheid geven, het minstens blijkt dat zij hun expertise geslepen. Zoeken naar endodontists die certificering van de Amerikaanse Vereniging van Endodontie hebben verworven. Het certificaat dat ze aanbieden is geheel vrijwillig, maar het toont aan dat de tandarts in kwestie voert te hoge professionele normen.

overwegingen

Wanneer u een keuze tussen het zien van een reguliere tandarts en een specialist voor een wortelkanaalbehandeling, het is meestal de betere beslissing om naar de endodontist. Specialisten meer in rekening brengen voor hun diensten, maar ze zijn gegaan door middel van een aanvullende opleiding in de preventie van infecties, het uitvoeren van complexe tand operaties en het voorkomen van schade aan het gevoelige zenuwweefsel bevat binnen elke tand. Bescherm uw lange termijn tandheelkundige gezondheid.