Glucosamine en chondroïtine voor het verlies van botdichtheid

Glucosamine en chondroïtine kunnen therapeutische voor de behandeling van artrose en kan helpen om de progressie van de ziekte te voorkomen, volgens een studie gepubliceerd in "Arthritis Research & Therapy 'in november 2007. Echter, is artrose geassocieerd met een verhoogde botdichtheid en benige gezwellen , niet met het verlies van botdichtheid, zoals veel mensen denken. Glucosamine en chondroïtine worden gebruikt voor het behoud van gezonde gewrichten dan worden gebruikt voor het verlies van botdichtheid.

Glucosamine en chondroïtine

Glucosamine, een natuurlijke stof, een suiker eiwit dat kan helpen nieuwe kraakbeen, die is gelegen op de botten. Het kan ook te versterken en de bescherming van de gewrichten. Chondroïtine komt van nature uit suiker ketens en kunnen gezamenlijke flexibiliteit helpen door smeren en demping gewrichten. In combinatie, misschien glucosamine en chondroïtine te behouden gezondheid van de gewrichten, waardoor beweging makkelijker voor mensen met een beperkte flexibiliteit, volgens Drugs.com.

Verlies van botdichtheid

Lage botdichtheid geassocieerd met osteoporose. Beenderen verliezen dichtheid van nature naarmate we ouder worden, te beginnen rond de leeftijd van 35. Met osteoporose, kunnen de botten zo zwak dat ze breken geworden, meestal in de heupen en de wervelkolom. Een risicofactor voor osteoporose corticosteroïden, die anti-inflammatoire medicijnen. Mensen die hen zijn gevoeliger voor osteoporose. Soms, glucosamine en chondroïtine kan het gebruik van corticosteroïden of niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen, die het risico op osteoporose kunnen verminderen vervangen, volgens een peer-reviewed artikel op de website Spine-Health.

onderzoeksresultaten

Een studie gepubliceerd in mei 2002 over het Nationaal Centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde website bleek dat mensen met een matige tot ernstige pijn geassocieerd met knie-artrose een aanzienlijke verlichting van de pijn na het innemen van glucosamine in combinatie met chondroïtine, in vergelijking met mensen die een placebo nam. Voor gezonde gewrichten, mensen moeten worden op een uitgebreid programma dat omvat het eten van gezonde voeding, sporten en het verliezen van overgewicht, volgens de studie. Voor de gezondheid van de botten, moeten mensen gebruik van corticosteroïden te verminderen, alcohol beperken, stoppen met roken, lichaamsbeweging, eet een dieet met veel calcium of neem 1500 mg calcium supplement, en krijg vitamine D door middel van blootstelling aan zonlicht of de consumptie van verrijkte melk of visolie.

Waarschuwingen en risico's

Praat met uw zorgverzekeraar voordat het nemen van glucosamine en chondroïtine, omdat je niet in staat zijn om het te tolereren. Dit is vooral het geval als u hemofilie of een andere stollingsstoornis, of als je diabetes hebt, omdat glucosamine uw bloedsuikerspiegel kan verhogen. Glucosamine en chondroïtine worden samen verkocht als een aanvulling en kan soja en schelpdieren bevatten, dus mensen die allergisch zijn voor deze stoffen moet voorkomen dat het nemen van een dergelijke toeslag. Bespreek het nemen van glucosamine en chondroïtine met uw arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Volg ook de aanwijzingen op het etiket en neem niet meer dan de aanbevolen dosering, volgens Drugs.com.