Glucosamine & amp; Chondroïtine voor reumatoïde artritis

Glucosamine & amp; Chondroïtine voor reumatoïde artritis

Sommige wetenschappelijke studies suggereren dat voedings- of farmaceutische supplementen met glucosamine en chondroïtine kunnen mensen profiteren met een vorm van artritis genoemd artrose. Reumatoïde artritis is verschillend van artrose, echter, en weinig studies hebben deze verbindingen voor het behandelen van reumatoïde artritis onderzocht. Je lichaam maakt glucosamine en chondroïtine nodig bindweefsels ondersteuning van de gewrichten tussen de botten te bouwen. Ofschoon relatief veilig is noch Verbinding onomstotelijk bewezen een effectieve aanvullende behandeling voor elk type van artritis.

Functie van glucosamine en chondroïtine

Glucosamine en chondroïtine zijn essentiële componenten van het bindweefsel dat een kussen in de gewrichten tussen de botten vormen. Beide verbindingen zijn koolhydraten, of suikers, die worden geassembleerd tot zeer lange ketens. Sommige van deze ketens van koolhydraten zijn aan eiwitten structuren genaamd proteoglycanen vormen. Kraakbeencellen bijvoorbeeld scheiden proteoglycanen met glucosamine en chondroïtine. De proteoglycanen aan te sluiten voor uw gewrichten kracht te geven om op te staan ​​om zware lasten. Glucosamine is ook een onderdeel van een lange gelachtige molecuul genaamd hyaluronzuur, dat geen proteoglycan. Hyaluronzuur is overvloedig aanwezig in een vloeistof geproduceerd in de gewrichten genaamd gewrichtsvloeistof. Het functioneert als een smeermiddel en schokdemper.

biobeschikbaarheid

Als voedingssupplementen met glucosamine en chondroïtine zijn om rechtstreeks ten goede komen bindweefsel, moeten de verbindingen worden opgenomen in het bloed. Glucosamine is een klein molecuul en lijkt efficiënt worden geabsorbeerd. Een studie gepubliceerd in de uitgave van "Osteoartritis en kraakbeen" December 2005 bleek dat bloed glucosamine niveaus verhoogd 30-voudig en bleef verhoogd gedurende ten minste 24 uur na orale dosering met 1,5 gram glucosaminesulfaat. Chondroïtine, daarentegen, is een relatief groot molecuul en kan gedeeltelijk worden afgebroken in de darm voorafgaand aan absorptie. Bloedspiegels ongeveer verdubbeld op ongeveer 8 uur na orale dosering met 4 gram van een commercieel product dat chondroïtinesulfaat uit haaienkraakbeen, volgens een studie gepubliceerd in het nummer van juni 2003 "Artrose en kraakbeen."

artritis Studies

Reumatoïde artritis is een auto-immuunziekte waarbij het lichaam ongeluk degradeert het bindweefsel tussen de gewrichten. In tegenstelling tot fysieke slijtage-en-scheur en veroudering veroorzaken artrose. De meeste menselijke studies met glucosamine en chondroïtine hebben betrokken mensen met artrose, en alle klinisch voordeel nog steeds onzeker. In een studie van mensen met reumatoïde artritis, waarbij een voedingssupplement bevattende 1,2 g glucosamine hydrochloride plus 300 mg van haaienkraakbeen dag gedurende 3 maanden heeft artritissymptomen of kniegewricht kraakbeen gezondheid niet verbeteren. De studie werd gepubliceerd in het februari 2009 nummer van "Bioscience, Biotechnologie en Biochemie."

overwegingen

Er is geen bewijs dat er enig voordeel voor het nemen van deze twee supplementen met RA, maar als je wilt ze toch te gebruiken, moet u uw arts laten weten en volg haar instructies. Bijvoorbeeld, als u beiden supplementen nemen samen, chondroïtine kunnen verminderen glucosamine absorptie, zodat uw arts u misschien adviseren om hen op verschillende tijdstippen. Zoals elke supplementen, kan chondroïtine en glucosamine bijwerkingen veroorzaken. Zo kan chondroïtine veroorzaken kleine gastro-intestinale klachten, en glucosamine invloed kunnen zijn op de bloedsuikerspiegel. Beide verbindingen kan astma verergeren. Noch verbinding moet worden genomen als u warfarine om de bloedstolling te vertragen.