Glucosamine Chondroïtine Side Effects

Glucosamine Chondroïtine Side Effects

Overzicht

Naar schatting 27 miljoen volwassenen in de Verenigde Staten leven met artrose-de meest voorkomende vorm van artritis, volgens de NIH Nationaal Centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde. Veroorzaakt door de afbraak van kraakbeen, mensen met artrose last van pijn, gewrichtsschade en beperkte beweging. Veel artritis supplementen bevatten glucosamine en chondroïtine, die beide door de FDA zijn gereguleerd als eten in plaats van een medicijn. Glucosamine chondroïtine wordt gebruikt om pijn in de gewrichten te verlichten, gezamenlijke functie te verbeteren en het verminderen van ontstekingen. Het merendeel van de bijwerkingen geassocieerd met het gebruik ervan worden beschouwd als mild, en hoewel er beschuldigingen suggereert dat meer ernstige bijwerkingen zijn mogelijk, er is geen harde bewijs.

darmproblemen

Een 2002 NCCAM studie uitgevoerd aan de Universiteit van Utah School of Medicine door Dr Daniel Clegg onderzocht de effecten van glucosamine chondroïtine op de 1583 mensen met gedocumenteerde X-ray bewijs van artrose. Van de 77 meldingen van ernstige bijwerkingen in de loop van de studie, maar drie werden toegeschreven aan behandelingen die tijdens het onderzoek. De meeste bijwerkingen waren mild en gerelateerd aan intestinale problemen die een maagklachten opgenomen. Maar andere minder voorkomende bijwerkingen waren opgenomen in de NCCAM artikel als in een website getiteld nutritional-supplements-health-guide.com en zijn buikpijn, verlies van eetlust, braken, misselijkheid, winderigheid of gas. Constipatie, diarree of dunne ontlasting werden ook ervaren en vermeld op deze sites, maar zijn geenszins overwogen gemeen.

Sleep Issues

Dr. Kate McLintock, een arts en adviseur van de Arthritis Research Campaign in Schotland, sprak met verslaggever Alan MacDermid over de effecten van glucosamine chondroïtine in een artikel met de titel "Death vonken veiligheid bezorgdheid over populaire pijn remedie ', die verscheen in de" Herald Scotland "op 4 maart 2008. Ze werd geciteerd in het artikel als dat er geen ernstige bijwerkingen bekend zijn, en dat enige ervaring reversibele symptomen die slaperigheid en slapeloosheid. Medline Plus, een website wordt ondersteund door de NIH en de National Library of Medicine, het ermee eens dat de slaap problemen zoals slapeloosheid en slaperigheid, hoewel zeldzaam, hebben plaatsgevonden met mensen die glucosamine chondroïtine nemen.

schelpdieren Allergieën

Glucosamine wordt gemaakt van de schelpen van schelpdieren, en sommige onderzoekers suggereren dat er niet genoeg schelpdieren allergeen in glucosamine om een ​​allergische reactie gevraagd. Toch conventionele wijsheid gedocumenteerd op zowel de MedlinePlus website en de "Herald Scotland" artikel adviseren mensen met een schelpdieren allergie om het voorzichtig te gebruiken of te vermijden helemaal.

nier werking

Volgens MedlinePlus werden zeer hoge hoeveelheden eiwit in de urine van patiënten die glucosamine en chondroïtine producten. Hoewel de site staat dat "de klinische betekenis hiervan is onduidelijk," is het bekend dat glucosamine wordt geëlimineerd uit het lichaam via de urine, en dat mensen met een verminderde nierfunctie zal ervaren vertraagd glucosamine eliminatie. Bovendien MedlinePlus verwijst naar een patiënt die glucosamine nam en ervaren acute interstitiële nefritis, een aandoening waarbij de nieren zwellen en naar behoren functioneren. Hoewel er geen studies naar het idee dat mensen met een verminderde nierfunctie moet voorkomen dat glucosamine condroitin bevestigen, kan het echter een verstandige keuze zijn.