Ginseng voor Astma

Ginseng voor Astma

Ginseng is een populaire geneeskrachtige kruid gebruikt in de Oosterse geneeskunde voor verschillende gezondheidsproblemen, van stimuleren van het immuunsysteem te behandelen van cardiovasculaire aandoeningen, diabetes en hersenendysfuncties tot vermindering van overgangsklachten. Sommige studies hebben de voordelen van ginseng voor het beheer van astma en het verminderen van longontsteking geëvalueerd; Er zijn echter meer onderzoeken vereist voor een optimale bevestigen deze bevindingen. Als u last heeft van astma en overweegt ginseng, moet u eerst contact op met uw zorgverlener.

Onderzoek

In een studie gepubliceerd in september 2008 nummer van "Allergy and Asthma Proceedings," ginseng vergeleken met gebruikelijke anti-inflammatoire geneesmiddelen te verbeteren chronische veranderingen in de longen structuur als gevolg van astma bij proefdieren. De auteurs vonden ginseng hadden vergelijkbare efficiëntie als conventionele geneesmiddel dexamethason voor het verminderen van chronische ontsteking van de luchtwegen door astma. De tijdens de studie doses werden 2 g ginseng per kg per dag gedurende een week.

Dosering

Als u overwegen om ginseng verse wortel, de aanbevolen dagelijkse dosis voor een volwassene is 1 tot 2 g per dag gedurende enkele maanden. Voor het vloeibaar extract van ginseng, zal de dagelijkse dosis halve theelepel daags 1-3 keer. Deze dosering kan door een zorgverlener op basis van de ernst van uw symptomen.

Bijwerkingen

Ginseng wordt beschouwd als een veilige en goed verdragen supplement. Bijwerkingen zijn zeldzaam en omvatten een lichte verhoging van de bloeddruk, prikkelbaarheid en hoofdpijn. Ginseng dient niet te worden genomen voor meer dan 3 maanden op een moment. Kinderen mogen dit product niet te consumeren. Zwangere vrouwen moeten voorkomen dat ginseng goed ook, want dit kruid heeft oestrogeen-achtige effecten; aldus kan het hormonale veranderingen.

Interacties tussen geneesmiddelen en waarschuwingen

Ginseng supplementen kunnen interageren met bloedverdunnende medicijnen en kruiden, bepaalde pijnstillers, cafeïne en antidepressiva. "Journal of Korean Science", meldde in een artikel gedateerd april 2008, dat twee soorten ginseng, Koreaans en Sanyak ginseng, eigenlijk kan astma veroorzaken. Zo is het sterk aanbevolen om deze supplementen te gebruiken alleen onder medisch toezicht.

overwegingen

Er zijn twee soorten ginseng - Aziatische of Koreaanse en Amerikaanse ginseng. Afhankelijk van de manier waarop het wordt verwerkt, wordt een ginseng supplement noemt men wit wanneer wordt bereid uit gedroogde, gepelde wortel of rode ginseng wanneer het is verkregen van schil en gestoomde wortels. Raadpleeg een gekwalificeerde zorgverlener om uit te vinden van de optimale vorm en dosering van ginseng voor je conditie. Houd in gedachten dat ginseng is geen vervanging voor anti-astma drugs en wordt niet door de Amerikaanse Food and Drug Administration goedgekeurd voor de behandeling van astma of andere medische aandoeningen.