Gezwollen oogleden Oorzaken

Ooglidcorrectie zwelling is ongemakkelijk en soms pijnlijk. Een gezwollen ooglid wordt meestal veroorzaakt door een infectie, een blokkade die leidt tot een infectie of een allergische reactie. Afhankelijk van de oorzaak van de zwelling en de ernst van de symptomen, moet een arts worden gezien.

dacryocystitis

Dacryocystitis wordt veroorzaakt door een blokkade van de traanzak dat is gevonden op de binnenkant van het oog, bij de neus. Wanneer het wordt geblokkeerd bacteriën in de zak veroorzaken een infectie. Baby's krijgen vaak dacryocystitis omdat de traanzak gemakkelijk klompen. De infectie treft een oog en verschijnt als een bult die rood en opgezwollen. Symptomen zijn onder meer zwelling van het ooglid, afscheiding, roodheid en overmatig tranen.

blefaritis

Een andere oorzaak van een gezwollen ooglid is blefaritis. Blefaritis wordt veroorzaakt door een bacteriële of virale infectie, een allergische reactie of soms onbekende redenen. Symptomen van blepharitis zwelling rond de randen van de oogleden, roodheid, tranen overmaat, een gevoel dat er iets in het oog en jeuk.

Angio-oedeem

Angio-oedeem optreedt wanneer de weefsels net onder de huid zwellen. De twee typen van angio-oedeem zijn: erfelijk angio-oedeem (HAE) en verworven angio-oedeem (AAE). Angio-oedeem beïnvloedt gewoonlijk de ogen en lippen, maar het kan ook van invloed op de keel, voeten en handen. Een allergische reactie op medicijnen of voedsel is de typische trigger voor angio-oedeem. Noten, bloeddruk geneeskunde, schaaldieren, ibuprofen, zuivel, antibiotica en aspirine zijn allemaal mogelijke triggers.

Ziekte van Chagas

Chagas ziekte is een potentieel levensbedreigende tropische parasitaire infectie. Het is het meest vaak gevonden in Zuid-Amerika, Mexico en Midden-Amerika, maar ook in de Verenigde Staten is. De infectie is meestal doorgegeven van persoon tot persoon door een triatomine bug. De twee fasen van Chagas zijn: acute, van enkele weken of maanden na infectie, en chronische, die kan duren voor de levensduur, met of zonder symptomen. Een gemakkelijk te herkennen symptoom van de acute fase wordt genoemd Romaña's teken, dat het ooglid zwelling veroorzaakt in de buurt van de beet van een triatomine bug of in het oog, toen bug uitwerpselen in contact met het oog kwam.

varkenshok

Een stal is een rode bult die aan de rand van het ooglid weergegeven. Een stal wordt veroorzaakt door bacteriën in de wimpers wortel, genaamd de follikel. De olie klieren in het ooglid verstoppingen leidt tot een pijnlijke infectie. Een gezwollen ooglid, afscheiding, scheuren en een korst gevormd op het ooglid zijn de meest voorkomende symptomen.