Gezwollen klieren op een 5-Year-Old

Gezwollen klieren op een 5-Year-Old

Een 5-jarig kind kan gezwollen lymfeklieren ervaren tijdens een ziekte - in feite, kunnen de klieren zwellen twee keer hun normale grootte. Bacteriële infecties en virale infecties kunnen veroorzaken de lymfeklieren worden vergroot. Terwijl gezwollen lymfeklieren alleen zijn niet besmettelijk, ze zijn vaak een symptoom van een overdraagbare aandoening, zoals een verkoudheid, dat uw kind kan verlangen naar school missen. Neem contact op met uw arts als de zwelling aanhoudt of gepaard gaat met andere symptomen, zoals koorts.

Overzicht

Lymfeklieren zich door het hele lichaam. U kunt lymfklieren voelen in de nek, lies, oksel, achter de oren, op de achterkant van het hoofd en onder de kin en kaak. Als onderdeel van het immuunsysteem, ze helpen kind te beschermen tegen virale en bacteriële infecties en de gevolgen van andere vreemde stoffen. "Gezwollen klieren" in het algemeen verwijst naar vergrote lymfeklieren. Degenen die meer dan 0,4 inch in diameter, of ongeveer de grootte van een nikkel, gezwollen beschouwd als de patiënt een 5 jaar oude kinderen.

Oorzaak

Gezwollen lymfeklieren zijn een symptoom dat het immuunsysteem van je kind is het afweren van een infectie. In veel gevallen kan een klier aan één zijde van het lichaam groter is dan de overeenkomstige drukstuk aan de andere kant. Wanneer de klier zwelt tot 0,5 tot 1 inch, die gewoonlijk symptomatisch van een virale infectie. Wanneer de klier dan 1 cm in diameter, een bacteriële infectie is de meest waarschijnlijke oorzaak. De luchtweginfecties gemeenschappelijke kinderen komen vaak samen met opgezwollen klieren in de nek.

Zorg

Als de 5-jarige kind gezwollen lymfeklieren worden begeleid door een verkoudheid, keelpijn, koorts of andere tekenen van infectie, kan ze weer naar school nadat de andere symptomen zijn verdwenen. Bepaalde infecties, zoals oor of huidinfecties, verkoudheden, griep en abscessed tanden, kan behandeling nodig indien de klachten aanhouden. De lymfeklieren keren naar hun normale grootte 2-4 weken na afloop van de infectie.

waarschuwingen

Gezwollen lymfeklieren in een 5-jarig kind kan ook een ernstige aandoening aan te geven, zoals juveniele reumatoïde artritis of kanker. Neem contact op met uw arts onmiddellijk als uw kind ernstig ziek is of als hij moeite heeft met ademhalen, slikken of drinken. Andere omstandigheden die onmiddellijke medische aandacht vereisen onder meer koorts van meer dan 104 graden dat er geen tekenen van verbetering twee uur na de koorts medicatie te tonen; lymfeklieren die snel groter worden in de loop van enkele uren; en situaties waarin de huid over de klier is rood. Knijp niet in een gezwollen knooppunt, aangezien dit zou kunnen interfereren met het vermogen om wijken. Als het knooppunt meer dan 1 centimeter in diameter, bel dan met uw arts.