Gezondheidseffecten van Zwembad Algen

Gezondheidseffecten van Zwembad Algen

De opening van zwembaden markeert jaarlijks een rite de passage van de lente tot de zomer. Als de temperatuur stijgt, kinderen en volwassenen massaal naar zwembaden om af te koelen en te profiteren van het mooie weer. Zwembad water, als ze niet goed onderhouden, kan leiden tot huidaandoeningen en bacteriële infecties. Het handhaven van de juiste pH-balans, of alkaliteit niveau, is de sleutel tot het voorkomen van algengroei in warme en vochtige klimaten.

Skin Coating

Pool Center, een online zwembad portal, meldt dat de primaire oorzaak van het zwembad algen is een airborne spore die landt in het water. Het kan worden vervoerd met regendruppels, die de sporen knock-out de lucht en in het zwembad, of overgedragen van ongewassen, eerder besmet zwempakken of apparatuur. De meest voorkomende vorm is groene algen, die het water uit zal duidelijk wenden tot een groenachtige kleur. Zwemmers die een zwembad in te voeren met algen zullen vaak vinden dat hun huid slijmerig. Dit is het gevolg van algen zich te hechten aan het lichaam en zwemmen kledingstuk. Hoewel het niet gevaarlijk, kan het esthetisch onaangenaam zijn en mogelijk bang kinderen. Pool algen kunnen worden afgewassen het lichaam met water en zeep, en zwempakken moeten in heet water gewassen worden om kruisbesmetting te voorkomen.

Slippery Stairs

Algen jassen elke onderwater oppervlak, waardoor het zwembad vloeren, trappen en muren om gevaarlijk glad worden. De opbouw van de slijmerige algen op trappen en ladders kan leiden tot per ongeluk vallen, met verwondingen variërend van stoten en krassen te brusies of bot breuk. Het bevat ook een verdrinking gevaar voor de jongere of onervaren zwemmers, die kan uitglijden en vallen in onverwacht.

Rescue Prevention

Volgens de Nationale Drowning Prevention Alliance, verdrinking is de tweede belangrijkste doodsoorzaak voor Amerikaanse kinderen 1-4 jaar, en de top killer in die leeftijdscategorie in het zuiden van de Verenigde Staten. Kunnen verdrinken bij wijze van seconden, dus de tijd is van de essentie wanneer een kind onder water gaat en komt niet meer terug te komen. Algen van elke vorm veroorzaakt vertroebeling en verkleuring van het zwembad water, waardoor het moeilijk is om te zien, met of zonder de hulp van een veiligheidsbril. Ongeacht de grootte van het zwembad, het verwijderen van de belemmeringen voor een succesvolle redding is van cruciaal belang. ServiceMagic, een huishoudelijke schoonmaakmiddelen website, meldt dat de combinatie van een krachtige algaecide en met een zwembad schok - grote dosis van chloor - zal-algen geteisterde water te behandelen.

Bevordert de groei van schadelijke bacteriën

Algen is een plant vorm, die overleeft door middel van fotosynthese - het proces van het absorberen van kooldioxide en zuurstof vrijgeven. University of California onderzoekers schrijven dat aërobe bacteriën "groeien in aanwezigheid van zuurstof" en gebruiken om te groeien en in stand leven. Een van die bacteriën E. coli, of Escherichia coli. De Centers for Disease Control and Prevention schrijft dat fecal-gedragen bacteriën is de meest voorkomende oorzaak van het zwembad gerelateerde ziekte. De microscopische organismen wassen het lichaam en in het water zonder voorafgaande kennisgeving. De bacteriën voeden van de overtollige zuurstof en verspreid over het hele zwembad. De CDC meldt, "Een enkele diarree incident van de ene persoon kan het water over een groot zwembad systeem of waterpark besmetten."