Gezondheid Voordelen van kokosolie

Gezondheid Voordelen van kokosolie


Gedurende vele jaren, wetenschappers gewaarschuwd consumenten over de gevaren van de kokosnoot en een van de meest voorkomende bijproducten, kokosolie. Beide zijn zeer rijk aan verzadigd vet. Op basis van alleen op de voedingswaarde-etiket, lijkt het u riskeren dood met elke hap. Kijk verder dan de cijfers, echter, omdat kokosnoten en kokosolie zijn eigenlijk heel gezond. Van de hittebestendigheid de antifungale eigenschappen, kokosolie evenveel gunstige eigenschappen als olijfolie.

Vetgehalte

Coconut niet te mooi op een voedingswaarde-etiket kijken --- een kopje geraspte kokos vlees heeft 283 calorieën, 27 gram vet en 24 gram verzadigd vet. Een eetlepel kokosolie heeft 118 calorieën, 14 gram vet en 12 gram verzadigd vet. Terwijl de algemene regel van gezond leven is het minder verzadigd vet, hoe beter, kokosolie bevat een zeer specifieke vorm van verzadigd vet: korte en middellange keten vertakte vetzuren. Volgens een studie van de McGill University in Quebec, Canada, deze zijn goed verzadigde vetten die celwanden kan blijven sterk en het vergroten van metabolische functie. Het lichaam behandelt deze specifieke vetten zoals koolhydraten en zal snel ze gebruiken voor energie.

Antibacteriële en schimmelwerende Voordelen

Twee vetzuren in kokosolie zijn laurinezuur en caprinezuur. Volgens biochemicus Mary Enig, deze vetzuren vormen tot monoglyceriden monolaurin en monocaprine. Volgens een studie uit 2007 gepubliceerd in het 'Journal of Medicinal Food, "Deze monoglyceriden eigenlijk vechten pathogene bacteriën, gisten en schimmels. Ze zijn ook antivirale en antiprotozoaire en zal met lipiden gecoate virussen vernietigen. Vanwege het effect op de lipiden, kan kokosolie potentieel stimuleren het immuunsysteem.

Gezond koken Voordelen

Kokosolie is ook nuttig bij het koken. De verzadigde vetten in kokosolie voorkomt dat het gemakkelijk oxideren. Oxidatie maakt zelfs gezonde oliën, zoals olijfolie, ongezond als gevolg van de vorming van vrije radicalen, die kankerverwekkend zijn. Kokosolie kan bestand tegen hoge temperaturen, waardoor het een grote olie voor hoge temperatuur roerbakgerechten en verschroeiende.