Gezond Grieks eten

Gezond Grieks eten

Een gezonde Griekse voeding, ook wel bekend als een mediterraan dieet, omvat een verscheidenheid van voedzame voedingsmiddelen en voedingssupplementen principes. Griekse populaties is bekend dat gezonde voedingsmiddelen zoals fruit, groente, vis, olijfolie en noten verbruikt. Griekse voedingsmiddelen zijn over het algemeen laag in verzadigde vetten en zelden op basis van rood vlees. Integratie van gezonde Griekse voedsel in een Amerikaanse dieet kan voedings- en fysieke welzijn voordelen, zoals een betere gezondheid van het hart, gezond gewicht beheer en verbeterde immuunsysteem te bieden.

Diet Basics

Hoewel de specifieke kenmerken van een mediterraan dieet variëren tussen individuen en populaties, bepaalde principes zijn gemeenschappelijk. In het algemeen is de Griekse cultuur bekend om grote hoeveelheden fruit, groenten, brood en granen, peulvruchten, noten, zaden en olijfolie verbruikt. Zuivelproducten, gevogelte, vis en wijn worden geconsumeerd in matige hoeveelheden, terwijl weinig rood vlees wordt geconsumeerd. De maaltijden zijn over het algemeen genoten met geliefden, en lichamelijke activiteit wordt aangemoedigd.

gezondste voedingsmiddelen

Een Griekse / mediterrane dieet omvat tal van voedselrijke voedingsmiddelen. Frisse, kleurrijke groenten en fruit bieden rijke hoeveelheden vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Volgens Aphrodite Polemis, auteur van "van een traditionele Griekse keuken", fruit zoals appels, citroenen en abrikozen, en groenten zoals artisjokken, prei, kool, courgette, tomaten en bladgroenten voegen kleur en voedingsstoffen naar Griekse gerechten. Volkoren brood en granen en aardappelen zijn een optimale koolhydraten keuzes binnen het dieet. Andere populaire koolhydraat bronnen zijn orzo (kleine pasta) en filodeeg (kruimelig deeg). De gezondste bereiding van deze voedingsmiddelen zijn al dente orzo (enigszins stevig), en gebakken in plaats van gebakken, bladerdeeg gebak. Vis, peulvruchten en wit vlees gevogelte bieden eiwitten en dienen als gezonde, het vullen van opties voor het filodeeg gebak. Gezonde vetten, zoals die gevonden in olijfolie, olijven, noten, tahin (puree van sesamzaadjes) en vette vis zijn optimale vet bronnen, die bekend staat om gezondheid van het hart en de opname van voedingsstoffen te ondersteunen. Knoflook en mahlepi, een Turks specerij, worden vaak gebruikt om het seizoen voedsel, in plaats van keukenzout. Kaneel en kruidnagel ook smaak aan gerechten, zonder toevoeging van vet of natrium.

voordelen

Gezonde Griekse voedingsmiddelen bieden tal van voordelen. Volgens de Mayo Clinic, zijn de gezonde vetten van de Middellandse Zee dieet levensstijl bekend om te helpen "slechte" cholesterol (LDL) te verlagen en het bevorderen van "goede" cholesterol (HDL). Hoge consumptie van verse groenten en fruit is bekend dat het een gezonde spijsvertering te ondersteunen, het immuunsysteem te versterken en het verminderen van het risico van een persoon voor cardiovasculaire aandoeningen en ziekten. Volle granen zorgen vezels en tal van voedingsstoffen die de spijsvertering regelmaat ondersteunen en te vergroten verzadiging (volheid) na het eten. Voedselrijke, vezelrijke voedingsmiddelen en mager eiwitbronnen, zoals peulvruchten en vis, kan ook helpen mensen met overgewicht gewicht te verliezen en mensen te helpen binnen een gezond gewicht om hun gewicht te behouden.

mogelijke risico's

Terwijl gezonde Griekse voedingsmiddelen bieden verschillende voedingswaarde, het consumeren van grote hoeveelheden gezonde vetten, zoals olijfolie of feta kaas, kan aanzienlijk te verhogen calorie-inname van een persoon en dus dempen gewicht management inspanningen en gezondheid arteriële. Volgens de American Heart Association (AHA), meer dan de helft van de calorieën in een typisch mediterrane dieet stamcellen uit vet, waardoor het risico van overgewicht en obesitas gerelateerde aandoeningen, zoals hoge cholesterol, hartaanval en beroerte verhogen. De Mayo Clinic suggereert dat, hoewel het opnemen van wijn in de voeding regelmatig kunnen bescheiden voordelen voor de gezondheid voor sommigen kan dit problemen voor anderen, met name degenen die moeite hebben met het beoefenen van gematigdheid moet opleveren.

suggesties

Gezonde Griekse voedingsmiddelen en voedingssupplementen principes kunnen voedingsinname van een persoon en algehele welzijn te verbeteren wanneer het wordt gebruikt in de juiste hoeveelheden. De Mayo Clinic suggereert consumeren van 7 tot 10 porties groenten en fruit per dag. Griekse stijl bladgroenten, kool, tomaten en appels leveren voedselrijke opties. Kruiden voedsel met natuurlijke kruiden en citroensap, het beperken van rood vlees en het vervangen van boter met extra vergine olijfolie zijn Grieks eten principes die dieet levensstijl van een persoon kan verbeteren. De American Heart Association raadt vette vis, zoals zalm of tonijn, ten minste twee keer per week voor een optimale gezondheid. Een verscheidenheid van gezonde Griekse voedsel wordt voorgesteld om een ​​zo breed voedingswaarde vruchten te plukken. Voor het beste resultaat is een arts begeleiding aanbevolen voor het maken van belangrijke dieet veranderingen in levensstijl.