Gewrichtsziekte degeneratieve

Degeneratieve gewrichtsziekte, ook bekend als artrose, treedt op wanneer het kraakbeen in de gewrichten afslijt, volgens de Mayo Clinic. Gemeenschappelijke ruimtes van ellende zijn de handen, knieën, rug en ellebogen. Artrose treft ongeveer 20 miljoen Amerikanen.

Kenmerken

Kraakbeen is het bindweefsel rond de gewrichten die de gewrichten blijft vrij vloeiend als het lichaam beweegt. Degeneratieve gewrichtsaandoening draagt ​​kraakbeen na verloop van tijd; als kraakbeen afbreekt, beweging van het aangetaste gewricht moeilijker.

symptomen

De symptomen zijn onder andere ontsteking, stijfheid, zwelling, krakend of knarsend geluid bij het gebruik van het gewricht, pijn en verlies van mobiliteit. Pijn en stijfheid zijn gewoonlijk het meest opmerkelijk in de ochtend.

Behandeling

Behandeling opties zijn onder andere ibuprofen, rust, gewichtsbeheersing en zachte oefening, zoals stretching. Ernstige gevallen kunnen sterkere pijnstillers of steroïde injecties nodig. Chirurgie kan worden verplicht om een ​​zieke gewricht te vervangen.

Betekenis

Naarmate mensen ouder worden, kunnen ze een bepaalde vorm van degeneratieve gewrichtsaandoening te ontwikkelen. Genetics of letsel van een joint verhogen de gevoeligheid van een persoon.

overwegingen

Vrouwen hebben meer kans op degeneratieve gewrichtsaandoening te ontwikkelen dan mannen.

Waarschuwing

Een persoon die een toename ervaart pijn of handicap dient onmiddellijk een arts te zien.