Gewichtheffen & Buikpijn

Gewichtheffen & Buikpijn


Gewichtheffen heeft voordelen, maar ook risico's. Een van de risico's is het risico op een blessure. Buikpijn kan komen in verschillende varianten, en het behandelen van het moet precedent over de training te nemen.

types

Buikpijn kan afkomstig zijn van verschillende bronnen. Het kan het gevolg zijn van een spier pull tijdens gewichtheffen, symptomen van voedselvergiftiging of indigestie, of een genetische aandoening, zoals de ziekte van Crohn (zie referentie 1).

Reactie

Als je buikpijn hebt tijdens gewichtheffen, stop dan onmiddellijk. Als de pijn is intens of blijft hangen, kunt u een medische professional.

Betekenis

Buikpijn betrokken bij gewichtheffen is typisch een spierspanning, waarbij meestal de rectusabdominus (zie referentie 2).

Identificatie

Symptomen van een spierspanning omvatten meestal tederheid en ontstekingen in de buikstreek, plotselinge scherpe pijn, en een toename van pijn bij het uitvoeren crunch-type oefeningen (zie referentie 2).

Preventie / Solution

Het oprekken van de buikspieren zal de kans op blessures verlagen. Als er een blessure is opgetreden, rusten totdat de pijn afneemt of op te warmen (zie referentie 2).