Gevolgen voor de gezondheid van de pH op Drinkwater

Gevolgen voor de gezondheid van de pH op Drinkwater

De term pH is een maat voor de concentratie van waterstofionen in een verdunde oplossing. Het kan variëren van 0 tot 14, met 7 duidt een neutrale waarde. Zuur water heeft een pH lager dan 7; alkalisch water, boven de 7. De gevolgen voor de gezondheid van de pH op het drinkwater afhankelijk van waar de pH-waarde binnen het bereik valt. De US Environmental Protection Agency, dat de pH als een secundaire drinkwaternorm classificeert, adviseert een pH tussen 6,5 en 8,5 voor drinkwater.

Oog- en huidirritaties

Volgens de World Health Organization, zijn gezondheidseffecten meest uitgesproken bij pH extremen. Het drinken van water met een verhoogde pH boven 11 kan de huid, ogen en slijmvliezen irritatie veroorzaken. Aan de andere kant van de schaal, pH waarden onder 4 ook irritatie veroorzaken vanwege de corrosieve effecten van lage pH. WHO waarschuwt dat extreme pH-waarden bestaande huidaandoeningen kunnen verergeren.

Heavy Metal Effects

Anders dan de onaangename aspect van slechte smaak water, lage pH-waarden hebben over het algemeen weinig negatieve gevolgen voor de gezondheid. Zure drinkwater kan leiden tot ernstige problemen, echter, door de uitloging van zware metalen uit sanitaire systemen. De non-profit Raad Water Systems waarschuwt dat deze giftige metalen stoffen zoals lood kan bevatten. Het State Department of Health New York legt uit dat blootstelling aan lood kan leiden tot een groot aantal neurologische en reproductieve problemen, zoals epileptische aanvallen, gehoorverlies en miskramen. Inname van lood besmet water is een manier waarop volwassenen kunnen worden blootgesteld aan deze toxine.

gastro-intestinale klachten

Uitspoeling van zware metalen veroorzaakt een domino-effect dat de gastro-intestinale systeem kan beïnvloeden. Overmatige blootstelling aan zink uit gecorrodeerde leidingen kan leiden tot misselijkheid, braken of diarree veroorzaken. Overingestion koper leidt tot soortgelijke symptomen. Deze effecten zijn niet beperkt tot zware metalen; hoge pH-waarden leiden tot soortgelijke aandoeningen bij gevoelige personen.

Verhoogde Verontreinigende Exposure

Aquatic wildlife ook last hebben van de gevolgen van extreme pH-waarden. Vis die-off vindt plaats wanneer de pH niveaus dip onder 4,5 of boven 10, volgens een rapport van de Northeastern Regional Aquaculture Center aan de Universiteit van Maryland. Verschillende externe krachten kunnen schommelingen of extreme pH, met inbegrip van gesteente degradatie, zure regen, de lozing van afvalwater en koolstofdioxide veroorzaken.

De impact op het oppervlaktewater is belangrijk, omdat meer dan 60 procent van de openbare watervoorziening komt uit oppervlaktewater bronnen, op basis van de US Geological Survey. Daarom, als vissen sterven af ​​als gevolg van lage pH, verhoogt dit de mogelijkheid van andere toxische effecten veroorzaakt door hoge niveaus van ammoniak, ziekteverwekkende bacteriën en parasieten.