Gevaren van Taurine

Een aminozuur in spierweefsel en zenuwweefsel, taurine is een ingrediƫnt in energiedranken. Taurine wordt gecategoriseerd als een niet-essentieel aminozuur omdat meestal het lichaam alle taurine het nodig heeft. Soms echter een individu kan extra taurine, zoals tijdens zware lichamelijke inspanning nodig heeft, of terwijl herstellende van een blessure of ziekte. Studies hebben vond geen significante bijwerkingen van normale hoeveelheden, maar taurine kunnen sommige gevaren veroorzaken door interactie met bepaalde medicijnen.

overwegingen

Omdat taurine bloedglucose, cholesterol en bloeddruk, iedereen kan lager op medicatie de aanpak van deze voorwaarden aan hun arts overleggen voordat het nemen van taurine supplementen.

anticoagulantia

Taurine heeft antistollingsmiddel eigenschappen, zodat een individuele bloedverdunnende medicatie moet ook overleggen met hun arts als overweegt taurine supplementen.

specifieke voorwaarden

Artsen adviseren iedereen met epileptische stoornissen en mensen met een bipolaire stoornis om supplementen met taurine voorkomen.

Alcohol

Het consumeren van een energiedrank en alcohol binnen een kort tijdsbestek kan aanzienlijke uitdroging veroorzaken, aangezien beide zijn diuretica.

maagzuur

Taurine productie van maagzuur, zodat consumeren in grote hoeveelheden kan het risico op maagzweren verhogen.