Gevaren van Dipel Insecticide

Dipel is de handelsnaam van een biologische insecticide geproduceerd door Valent Biosciences met het micro-organisme Bacillus thuringiensis ondersoort kurstaki. Deze insecticide wordt voornamelijk gebruikt om caterpillar besmetting op gewassen, boomgaarden en tuinen controleren. Dipel is biologisch afbreekbaar en er heeft geen gerapporteerde gevaar voor de mens, bijen, vogels en waterdieren geweest (vanaf oktober 2010).

Actie modus

Dipel heeft een specifieke wijze van optreden. De rupsen moeten DiPel innemen om te sterven. Wanneer binnen de rups, Dipel veroorzaakt maag en bloedvergiftiging binnen enkele minuten. De larven voeden stoppen in 30 minuten en sterven in een paar dagen. Dipel even effectief is als andere chemische basis insecticiden, maar is niet bekend dat het milieu veroorzaken. Dipel is gecertificeerd door organisch materiaal beoordelen Institute (OMRI) voor gebruik op biologische gewassen.

Veiligheidseisen EPA

De US Environmental Protection Agency (EPA) heeft minimale veiligheidseisen voor gebruik met Dipel verleend. Volgens Valent Biosciences, worden applicators wettelijk verplicht om handschoenen, lange mouwen en een lange broek te dragen, net als bij elke biologische of chemische basis insecticiden. Mensen kunnen de behandelde gebieden vier uur opnieuw in te voeren na het aanbrengen. Gewassen kunnen dezelfde dag dat ze behandeld worden geoogst.

Toepassing

Dipel moet worden toegepast wanneer larven zijn jong, voordat gewasschade optreedt. Een spray van water Dipel en kan opnieuw worden toegepast na gewoonlijk drie tot 14 dagen, afhankelijk van larven activiteit en hoeveelheid neerslag na de behandeling, onder andere factoren. Dipel is te vinden in verschillende formuleringen, waaronder Dipel DF (Dry Vloeibaar) en Dipel ES (Emulgeerbare Suspension). Het insecticide kan controleren meer dan 55 soorten rupsen, meldt Valent Biosciences.