Geschiedenis van de vishaak Manufacturing

De ware oorsprong van de vishaak zal voor altijd verloren in de nevelen van de geschiedenis. Er is echter bewijs dat enkele duizenden jaren geleden, en misschien nog veel verder terug dan dat, de mensheid heeft bedacht rudimentaire haken aan te vangen en veilige vis voor eigen consumptie.

Oudheid

De vroegst bekende vorm van vishaak heette de kloof. De kloof was een relatief lang, misschien een inch of twee, en vrij dun apparaat gemaakt van hout, been of steen lijkt op een moderne mezzaluna. De Ouden zou waarschijnlijk binden de kloof evenwijdig aan een baitfish en bevestig de handheld lijn net buiten het centrum van de kloof. Wanneer een grotere vissen de aasvis zou slikken, kan de visser ruk aan de lijn die zou zorgen dat de kloof profileren loodrecht op de lijn, waardoor in de darm van de vis plakken. De gebruikers van de kloven zou hen hebben vervaardigd een voor een met behulp van beschikbare materialen.

Barbless Hooks

Gebogen, gebogen haken zonder weerhaken zijn ontdekt in de Egyptische opgravingen dateren zover terug als de eerste dynastie, rond 3000 voor Christus Tegen die tijd in de geschiedenis, de vervaardiging ervan zou zijn geweest iets meer gecontroleerd en met het belang van de vis aan hun dieet, is het is het waarschijnlijk dat een groep van mensen met een dergelijke taak. Rond 1200 voor Christus, nog steeds in Egypte, beginnen we aan het eerste bewijs van vishaken met weerhaken zien.

Levensonderhoud en Sport

het vermogen van de mensheid te ontwikkelen en te gebruiken tools en technologie heeft de sleutel in onze strijd om te overleven geweest. Zo ver terug als we weten dat in de geschiedenis, de mensen hebben gevangen vis voor levensonderhoud. Op een gegeven moment echter, wanneer het voedsel eisen van de bevolking was voldaan, onze voorouders moeten hebben gerealiseerd dat het vangen van vis geweldige sport zou kunnen zijn ook.

Vishaken uit Needles

Moderne productie haak making begon in de vijftiende eeuw. Voorafgaand aan deze tijd, had de Chinese de eerste stalen naalden voor hun kleding maken industrie ontwikkeld. Ze worden verhandeld aanzienlijk in het Oosten en ook met de Moren, die stalen naalden met zich meebrachten toen zij Europa binnenvielen in de veertiende eeuw. Tegen het einde van de eeuw, naald maken was een gevestigde industrie in Duitsland. Toen de technologie bereikte de Britse eilanden, had het Engels naald die materieel dat voor vishaak maken.

De Traditie Carries On

De Britten waren de eersten die moderne stalen vishaken produceren in hoeveelheden. Tegen het midden van de jaren 1500, was Engeland de grootste producent van vishaken in de wereld. De sportvissen industrie ontloken en Engeland was de thuisbasis van een aantal van de eerste boeken gewijd aan de kunst en de techniek van het vangen van vis voor de sport.

Veel van de vangstmethoden en soorten aan te pakken die in de loop die duizenden jaren hebben ontwikkeld, zijn nog steeds in gebruik voor sportvissen en commerciƫle visserij ook. De moderne methode maakt gebruik van de vormgeving van staaldraad in de formulering van vishaken en geautomatiseerde machines kunnen ze te produceren nauwkeurig en snel aan de behoeften van de vissers aan de hele wereld.