Geschiedenis, Scope en belang van geneeskrachtige planten

Geschiedenis, Scope en belang van geneeskrachtige planten


Het gebruik van geneeskrachtige planten is een centraal onderdeel van de gezondheidszorg in vele culturen eeuwenlang, daterend zover terug als 5000 jaar. De World Health Organization schat dat tot 80 procent van de wereldbevolking vertrouwt nu over geneeskrachtige planten als hun belangrijkste bron van de gezondheidszorg. Op dit moment meer dan 120 farmaceutische geneesmiddelen op de markt bevatten extracten van geneeskrachtige planten.

historische Documentatie

De eerste vermelding van medicinale plant gebruik werd gevonden in China. De Shennong Bencao Jing, een boek met informatie over meer dan 300 medicinale planten en hun toepassingen, werd rond 2800 geschreven vC De Sumeriërs waren ook in het begin van het documenteren van hun gebruik van medicinale planten en werd gezegd dat de eerste mensen die het hele jaar door de landbouw te beoefenen . Het gebruik van geneeskrachtige planten in de Ayurvedische geneeskunde in India dateert van 1900 voor Christus Records ook bestaan ​​uit medicinale plant gebruikt door de oude Egyptenaren zo ver terug als 1000 voor Christus Hippocrates, wiens werk heeft veel van de conventionele westerse geneeskunde geïnspireerd, ook bevorderd het gebruik van geneesmiddelen planten.

De Pharmaceutical Era

Pharmaceuticals werd populair in Europa tijdens de 19e eeuw, toen de verbetering van chemische analysetechnieken toegestaan ​​wetenschappers te isoleren en te extraheren heilzame plantaardige stoffen. In tegenstelling tot traditionele gebruik van medicinale planten omvat het gebruik van een hele gedeelte van de plant, zoals de root of blad, in plaats van het extraheren van een enkele component. Pharmaceuticals gaat ook door middel van uitgebreide tests voordat ze beschikbaar zijn voor het publiek, hoewel wetenschappers verslag meer bijwerkingen van geneesmiddelen dan geneeskrachtige planten. Hoewel minder wetenschappelijk bewijs bestaat voor de effectiviteit van medicinale planten, wordt onderzoek rente en investeringen toenemen.

therapeutische toepassingen

Planten bevatten nuttige bestanddelen, zoals vitaminen, mineralen, eiwitten, koolhydraten, essentiële oliën, looistoffen, alkaloïden, flavonoïden en bitters. Elk deel van de plant bevat verschillende eigenschappen en wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. De zaden van de Jatropha planten behandelen parasitische wormen, terwijl de bladeren van dezelfde plant worden gebruikt voor wondgenezing. De wortel van de papaja boom behandelt astma, en de bladeren, bloederige diarree. Bladeren van de duif erwt fabriek kalmeren tandpijn, en de zaden worden gestampt met water als een remedie voor maagpijn.

Toegankelijkheid en kosten

Ontwikkelingslanden zijn afhankelijk van geneeskrachtige planten als hun belangrijkste bron van de behandeling van ziekten. In Afrika, zijn meer dan 950 planten die alleen behandeling van malaria. In Zuid-Afrika, de traditionele geneeskunde genereert het equivalent van $ 400 miljoen per jaar, terwijl in Europa, de winst uit kruidengeneeskunde in de buurt $ 5 miljard in 2003 bereikt 2004. In de ontwikkelde landen, kruidengeneeskunde is beschikbaar naast de conventionele geneeskunde in de apotheek en kunnen worden gekocht tegen speciale reformwinkels. De prijzen variëren, maar kruidengeneesmiddelen zijn over het algemeen goedkoper dan farmaceutische drugs. In 2010 Aceclofenac, een behandeling voor artritis, kost ongeveer $ 21 voor 50 tabletten 100 mg, terwijl brandnetelwortel, ook gebruikt voor artritis, kosten $ 3,50 voor 100 tabletten 500 mg. Medicinale planten kunnen worden geteeld in een huis of een gemeenschappelijke tuin, en nog veel groeien wild.

andere toepassingen

Naast het behandelen van ziekten, worden planten gebruikt in cosmetica voor het behoud van gezonde huid en haren. In de handel verkrijgbare oliën, crèmes en shampoos bevatten plantenextracten zoals lavendel, aloe en mint die extra voordelen bieden. Planten zoals basilicum, tijm en rozemarijn verbeteren van de smaak en de voedingswaarde van voedingsmiddelen. Eucalyptus en citronella verfrissen de lucht en af ​​te weren insecten.