Geneesmiddelen voor slaapstoornissen met Parkinson & # 039; s Disease

Geneesmiddelen voor slaapstoornissen met Parkinson & # 039; s Disease

ziekte van Parkinson is een degeneratieve aandoening van het centrale zenuwstelsel. Het wordt geassocieerd met ongecontroleerde bewegingen en onduidelijke spraak. Mensen met deze ziekte hebben vaak last van slaapstoornissen. Volgens een onderzoek gepubliceerd in 2003 het International Journal of Clinical Practice, moeilijkheid slaap komen en blijven is een van de meest voorkomende klachten bij deze patiënten. Gelukkig kunnen bepaalde geneesmiddelen veilig en effectief te verbeteren kwaliteit van de slaap bij patiënten met de ziekte van Parkinson.

dopaminerge Drugs

Een therapeutische benadering voor slaapstoornissen bij Parkinson is de behandeling van de onderliggende ziekte. toestand van Parkinson wordt geassocieerd met lage niveaus van dopamine. Dopaminerge geneesmiddelen, zoals voorlopers of agonisten, dopamine verhogen en stromen te beperken. Deze vermindering van Parkinson bewegingen helpt slaap te vergemakkelijken.

Pramipexol vervaardigd door Boehringer Ingelheim en verkocht onder de handelsnaam Mirapex. Het is een dopamine-agonist voor de ziekte van Parkinson voorgeschreven. Een rapport uit 2006 gepubliceerd in "Sleep Medicine" testte de effecten van een nachtelijke dosis pramipexol bij Parkinson-patiënten met REM gedragsstoornis. Deze aandoening gaat gepaard met buitensporige bewegingen tijdens de rapid eye movement of REM, slaap. Mirapex verminderde de symptomen van Parkinson bij bijna 90 procent van de patiënten. Deze positieve veranderingen werden gehandhaafd, in sommige gevallen, meer dan twee jaar. Het medicijn werd goed verdragen met weinig bijwerkingen waargenomen.

hypnotic Drugs

Een andere therapeutische strategie bij de ziekte van Parkinson is om de slaapstoornis direct te behandelen. Hypnotiserende drugs zoals benzodiazepinen worden vaak voorgeschreven om de slaap te behandelen. Deze medicijnen verminderen van angst en andere gerelateerde symptomen, waardoor de slaap te vergemakkelijken.

Clonazepam wordt door Roche farmaceutische en verkocht als Klonopin in de Verenigde Staten. Het is een hypnotisch geneesmiddel uit de benzodiazepine klasse gebruikt bij de behandeling van angststoornissen. Een studie bij bewegingsstoornissen 2003 blijkt dat het ook effectief in het verbeteren REM gedragsstoornis bij mensen met de ziekte van Parkinson. Patiënten die behandeld worden met Klonopin ervaren minder slaap-gerelateerde hallucinaties. Slechts een kleine bijwerkingen van het geneesmiddel werden gemeld.

stimulerende middelen

Een laatste therapeutische benadering bij de ziekte van Parkinson is de gevolgen van het hebben van de aandoening te behandelen. De meeste patiënten van Parkinson zijn die een dopaminerge drugs, en deze medicijnen veroorzaken meestal vermoeidheid. Dit verschijnsel wordt doorgaans beheerd door het voorschrijven van stimulerende middelen aan alertheid.

Modafinil wordt gesynthetiseerd door Cephalon, Inc. en verkocht het gebruik van de merknaam Provigil. Het is een stimulerend middel meestal gebruikt voor de slaap problemen veroorzaakt door narcolepsie, apneu en ploegenarbeid. A 2010 onderzoek gepresenteerd in Neuropsychiatric Ziekte en behandeling gekeken naar de effecten van modafinil bij mensen met de ziekte van Parkinson. Drie weken van Provigil tweemaal daags verbeterde Parkinson en verminderde slaperigheid. Het geneesmiddel werd als veilig beschouwd om als negatieve reacties waren minimaal.