Geneesmiddelen voor de behandeling van type 1 en type 2 diabetes

Geneesmiddelen voor de behandeling van type 1 en type 2 diabetes


Volgens de statistieken van de Centers for Disease Control (CDC), 12 procent van de patiënten met diabetes nemen orale medicatie evenals insuline om hun conditie te controleren, terwijl 57 procent pas orale medicatie. Terwijl orale medicatie is vooral voor mensen met diabetes type 2 die proberen om hun diabetes met een dieet en lichaamsbeweging te controleren, zijn er enkele orale medicijnen voor type 1 diabetes.

Type 1

Momenteel is de FDA niet goedgekeurd geen orale geneesmiddelen voor gebruik bij type 1-patiënten. Er is echter voorschrijven insuline dat type 1 diabetici moeten overleven. Deze injecteerbare insuline is hetzelfde als natuurlijk insuline en wordt gebruikt om glucose in de cellen te krijgen. Volgens de Hormoon Stichting er drie soorten insuline: insuline bolus, basaal insuline en voorgemengde insuline.

Soorten insuline

Bolus insuline is de insuline die u tijdens de maaltijd. Het zal de stijging van de bloedsuikerspiegel van het voedsel in de maaltijd tegen te gaan. Er is snelwerkend als kortwerkende insuline in deze categorie. Basale insuline is de insuline die de bloedsuikerspiegel regelt wanneer het niet de maaltijd of gedurende de nacht. Er is langwerkend en middellang werkende insuline in deze categorie. Voorgemengde insuline is een combinatie van bolus en basale insuline. Typische vooraf gemengde insuline komt in 70/30, 75/25, 50/50 of combinaties. De cijfers vertellen het percentage bedragen van de bolus en basale insuline.

Type 2 Medicijnen

Er zijn verschillende soorten "antidiabetische" medicijnen. Deze zijn gecategoriseerd als biguandes, sulfonylureumderivaten, thiazolidinedionen en DPP-4-remmers. Deze werken allemaal verschillend enigzins en kan worden gebruikt met of zonder insuline of andere medicijnen. Een zorgaanbieder zal een regime dat goed is voor het individu diabetes is te vinden en met hen samenwerken om een ​​levensstijl die hun bloedsuiker houdt zo gecontroleerd mogelijk te vinden.

Biguandes en Sulfonylureumderivaten

Biguandes zijn een soort antidiabeticum waarvan de meest gebruikte middel omvat ter behandeling van diabetes, metformine. Dit is een geneesmiddel dat de bloedsuikerspiegel door de lever te verminderen en hoewel het niet kan worden gebruikt bij patiënten die reeds nier- of leverproblemen, is een veelbelovend geneesmiddel in het gebied van diabetes.
Sulfonylureumderivaten zijn die welke de drugs glyburide en glipizide omvatten. Zij werken door het verhogen insulineproductie in de pancreas. Terwijl soortgelijke in benadering van metformine, ook zij werken goed in de meeste diabetici.

Thiazolidinedionen en DPP-4-remmers

Thiazolidinedionen zijn de soorten die het medicijn pioglitazon, ook wel bekend als Actos omvatten. Dit helpt het lichaam in zijn reactie op insuline. Actos heeft een aantal vervelende bijwerkingen, zoals hartfalen. Een gesprek met een arts over keuzes en wat het beste is voor uw diabetes kan helpen kies verstandig.
DPP-4-remmers zijn degenen met sitagliptine als een drug. Deze werken door het verlagen van de glucagon vrijlating uit de alvleesklier. Glucagon is het hormoon dat de bloedsuikerspiegel verhoogt in het lichaam. Dit insuline die wordt afgescheiden verhogen.