Geneesmiddelen voor de behandeling van neuropathie

Neuropathie is een aandoening waarbij zenuwbeschadiging voorkomt in het lichaam. Meer dan 100 soorten van neuropathie invloed op miljoenen mensen, vaak in de vorm van gevoelloosheid, tintelingen of pijn in de voeten en handen. Ongeveer een derde van de neuropathieën worden veroorzaakt door diabetes, en The National Institute of Diabetes en spijsvertering en Kidney Diseases (NIDDK) stelt dat 60 tot 70 procent van de diabetici hebben enige vorm van neuropathie.

Behandeling van neuropathie

Hester J. Chong, MS (afdeling Neurologie, Medway Hospital NHS Trust, Kent, UK) suggereert groepen van geneesmiddelen, waaronder aldosereductaseremmers, ACE-remmers, en lipide-verlagende medicijnen kan effectief zijn. Tricyclische antidepressiva, anti-epileptica, en opioïden en opioïde-achtige drugs bieden verlichting van neuropathische pijn. Hieronder vindt u een kijkje bij enkele van de drug opties.

tricyclische antidepressiva

Deze klasse van antidepressiva lijkt een betere pijnbestrijding te bieden van neuropathie. Sommige tricyclische antidepressiva omvatten amitriptyline, imipramine en desipramine. Hoewel deze drugs bieden enig soelaas, kunnen sommige mensen ze niet tolereren. Onder andere bijwerkingen, kunnen deze drugs droge mond en keel veroorzaken bij sommige patiënten.

Anti-epileptica

Gabapentin (Neurontin) is evidence-based naar het middel van keuze onder de anti-epileptica zijn. Gabapentine is verkrijgbaar als een minder dure generieke en heeft langere ervaring met het gebruik dan sommige nieuwere geneesmiddelen. Andere anticonvulsiva die bruikbaar kunnen zijn omvatten lamotrigine (Lamictal) en pregabaline (Lyrica). Duloxetine en pregabaline zijn goedgekeurd door de FDA voor de behandeling van diabetische neuropathie pijn.

opioïden

Opioïden zoals oxycodon en opioïde-achtige geneesmiddelen worden vaak gebruikt voor pijnbestrijding. Tramadol (Ultram) een opioïde geneesmiddel dat werkt als een antidepressivum. Deze geneesmiddelen hebben bijwerkingen zoals obstipatie en lichamelijke afhankelijkheid die vóór gebruik moeten worden beschouwd.

De rol van andere geneesmiddelen

Beheer van de complicaties van diabetes omvatten geneesmiddelen zoals ACE-remmers en lipideverlagende middelen. Optimale bloedsuikers kan de progressie van complicaties zoals hoge cholesterol, hoge bloeddruk en hart ziekte te vertragen. Parallel deze comorbiditeiten versnellen schade aan het lichaam ten gevolge van diabetes. Verder bewijs suggereert dat een lage dosis combinatie van drugs betere pijnbestrijding kunnen bieden dan een drug, en met minder bijwerkingen.