Geneesmiddelen voor de behandeling van MS

Volgens de National Multiple Sclerosis Society, Multiple Sclerose (MS) treft 2,5 miljoen mensen over de hele wereld. MS is een degeneratieve ziekte die neurologische en fysieke handicap veroorzaakt. Het immuunsysteem zich tegen het centrale zenuwstelsel --- de hersenen, ruggenmerg en optische zenuwen --- en begint de myeline aanvallen, die het omhulsel dat lijnen de zenuwen. Er is geen genezing voor MS, maar sommige geneesmiddelen kunnen helpen bij het beheren van de ziekte.

corticosteroïden

Corticosteroïden, zoals prednison, dexamethason of methylprednisolon, kan de ontsteking te verminderen en worden vaak voorgeschreven tijdens een exacerbatie, een periode waarin iemand lijdt actieve symptomen.

Disease modifying agenten

Drugs zoals Avonex, Betaserone of Rebif zijn disease modifying agenten die de loop van de progressie kan vertragen voor patiënten met MS. Deze zijn ook bekend als interferon behandelingen.

Copaxone

Copaxone blokkeert de aanval van het immuunsysteem op myeline. Het wordt dagelijks genomen via injectie en kan kortademigheid veroorzaken.

zenuwpijn

Neuralgie is zenuwpijn, die vaak voor bij mensen met MS. Drugs zoals amitriptyline, Doxepin en Zonisamide kunnen zenuwpijn terug te brengen tot een beheersbaar niveau.

Tysabri

Tysabri blokken cellen van het immuunsysteem bewegen van bloedstroom naar de hersenen en het ruggenmerg. De drug is meestal een laatste redmiddel, omdat het risico van progressieve multifocale leuko-encefalopathie, een vaak dodelijke infectie hersenen toeneemt.