Geneeskrachtige Tropical Plants

Geneeskrachtige Tropical Plants


Tot 80 procent van de wereldbevolking vertrouwt op medicinale planten voor de primaire gezondheidszorg, volgens de World Health Organization. Inheemse culturen in Latijns-en Zuid-Amerika zijn met behulp van tropische planten voor genezing doeleinden sinds 8000 BCE Farmaceutische bedrijven maken gebruik van medicinale planten in voorgeschreven medicijnen ook. Er zijn veel verschillende soorten tropische planten die kunnen worden gebruikt als helende middelen.

Aloe Vera

De eerste bekende medicinaal gebruik van aloe vera opgetreden in 333 BCE door Alexander de Grote. Er zijn ongeveer 180 species van aloë, en de primaire medische praktijk voor de behandeling van brandwonden, zonnebrand, insectenbeten en schaafwonden. Het werd ook gebruikt in testen op brandwonden straling, en behandeling van chronische constipatie. De helende gel uit de bladeren van de plant is de primaire bron van genezing materialen.

Cocoa Plant

Cacao planten en bomen produceren meer dan 150 helingschemicaliën uit alle delen van de plant, waaronder de bladeren, vruchten, zaden en schors. De Olmeken, Azteken en de Maya's voor het eerst gebruik gemaakt van de geneeskrachtige plant voor genezing. Het is bekend om angst, vermoeidheid, koorts, hoest en nierstenen. Chocolade wordt gemaakt van deze plant, en het heeft polyfenolen, die kunnen helpen om te voorkomen dat hart-en vaatziekten ook.

Curare

Deze giftige wijnstok, gebruikt voor de pijl gif door inheemse culturen in Zuid-Amerika heeft ook vele geneeskrachtige eigenschappen. Het is rijk aan alkaloïden, die worden gebruikt om spieren te ontspannen. Het is gebruikt voor anesthesie, en voor de behandeling van koorts, oedeem, nierstenen en kneuzingen.

Guarana

Gebruikt door inheemse stammen in Brazilië, zijn zaden deze tropische medicinale plant gebruikt voor vele doeleinden. De plant heeft een van de hoogste inhoud van cafeïne van alle planten, waaronder tweeënhalf keer de hoeveelheid cafeïne in koffie. Dit maakt het zeer efficiënt bij de behandeling van migraine en nerveuze hoofdpijn, verlamming, urineweginfecties en neuralgie. Het heeft ook grote hoeveelheden tannine, die helpt bij diarree.

Maagdenpalm

Maagdenpalm is een tropische plant die is gebruikt voor de behandeling van hyperglykemie en diabetes. Het is ook de basis plant gebruikt om de antikanker geneesmiddelen vinblastine en vincristine maken. Vinblastine (VLB) speelt een effectieve behandeling voor de ziekte van Hodgkin, terwijl vincristine (VCR) wordt gebruikt om kinderen te behandelen leukemieën.

Yerba Mate

De bladeren van de tropische planten Yerba mate gebruikt in thee en geneesmiddelen voor diverse aandoeningen. Deze plant wordt gebruikt om energie te verhogen, de eetlust onderdrukken, het geheugen te verbeteren en de spijsvertering te stimuleren. Het wordt ook gebruikt als een pijnstiller en immuniteit booster.