Geneeskrachtige Planten van de Inuits

Geneeskrachtige Planten van de Inuits


De Inuit, de mensen van Noord-Canada, gebruik maken van vele materialen als geneesmiddelen; een aantal van deze ingrediënten zijn sneeuw, lemming skins, stenen en seal olie. De Inuit ook gebruik maken van een aantal geneeskrachtige planten, met inbegrip van bomen, bessen, mossen en algen. In veel gevallen is het gebruik van deze planten werd bevestigd door wetenschappelijk onderzoek. Voorkomende aandoeningen zijn onder andere mond infecties, snijwonden en brandwonden, diarree en algemene ziekten zoals verkoudheid. Er zijn echter veel verschillende groepen Eskimo en niet allemaal al deze planten.

Mond Infecties en Toothaches

Traditioneel, cranberry's of dennenappels worden gebruikt voor de mond infecties te behandelen. Dit zijn waarschijnlijk effectief omdat hun antibiotische eigenschappen. De wortel van dwergwilg kunnen worden geschild en gebeten voor de behandeling van een pijnlijke tand.

Infecties, steenpuisten en Bloeden

Grenen en lariks twee bomen die worden gebruikt voor de behandeling snijwonden, infecties en kookt. Inuit kook de bast van deze bomen en het gebruiken als een kopje thee of kompres voor huidproblemen; ze kunnen ook grenen gom gelden direct op de huid. Thee gemaakt van stekelig steenbreek, dwerg vuur wiet en blueberry bush worden ook toegepast op bezuinigingen. Algen wordt soms gebruikt voor de behandeling van zweren. Hoewel ze technisch niet planten, zijn gedroogde paddestoelen tops ook gebruikt om uitdrogen infecties en puffball paddestoelen worden gebruikt om het bloeden te stoppen.

Diarree

Diarree wordt behandeld met een aantal planten. Één plant rauw gegeten is berg Sandwort, ook wel "maliksuarak" of de "sla van de Inuit." Sommige Inuit ook gebruik maken van de wortels van de gele oxytrope. Een andere oplossing is om bosbessen en bramen eten om de ontlasting harden.

Bevalling

Arctic cottongrass gemengd met houtskool en op een pasgemaaid navelstreng te genezen. Bloemen van een wilg worden ook gebruikt voor dit doel. In beide gevallen zijn de planten een samentrekkende en het poeder helpt waarschijnlijk stoppen met bloeden. Lamp mos wordt traditioneel verbrand onder de borst van een vrouw om haar start verpleegkundige helpen.

Tuberculose

Black korstmos, ook wel rots pens, is traditioneel gekookt in een thee en gebruikt voor de behandeling van tuberculose.

General Ziekte

Een plant die bekend staat als labrador thee kan worden gekookt of gemaakt in een zalf voor algemene ziekten of pijn. Ground jeneverbes, wilgenroosje, bergframbozen, beer bessen, alpine smartweed en de bergen zuring zijn andere planten gebruikt om gemeenschappelijke voorwaarden zoals verkoudheid en indigestie te behandelen.