Geneeskrachtige Planten Met Adaptation Kenmerken

Geneeskrachtige Planten Met Adaptation Kenmerken


Geneeskrachtige planten groeien in verschillende habitats. Sommigen hebben aanpassingen die hen in staat stellen om te leven in een woestijn, terwijl anderen kunnen gedijen in het midden van een vijver. Sommige groeien in gematigde klimaten, terwijl anderen zijn aangepast aan de koude Arctische of anders aan de hitte van de tropen. De meeste groeien in de bodem, maar sommige baars op de rotsen of bomen. Kortom, hun aanpassingen kunnen medicinale planten naar bijna overal wonen.

Waterlelies

Waterlelie bloemen en wortelstokken zijn al lange tijd gebruikt in de volksgeneeskunde. Nymphaea alba, een witte waterlelie, en Nuphar luteum, een gele waterlelie, dienen als astringents te stelpen bloeding in wonden. Waterlelies hebben aanpassingen die hen in staat stellen in vrij diepe vijver water om te leven. Ze wortelen zich in de modderige bodem. Hun lange stengels te bereiken van het oppervlak, waar de bladeren drijven. De wortels kunnen geen zuurstof krijgen van de anaërobe modder waarin ze groeien, hoewel een opmerkelijke aanpassing kan de plant overleven. De lucht komt de jongere bladeren en daalt af naar de wortels met levengevende zuurstof. Dan stijgt de lucht nog eens, weg te dragen van rookgassen. Het afval beladen lucht keert terug naar de atmosfeer door oudere bladeren.

Vijgcactus

De vijgcactus verlaagt de bloedsuikerspiegel en is een nuttig medicijn voor diabetici, Vijgcactus, een plant van het geslacht Opuntia, is een xerofiet, een plant aangepast om te overleven in droge klimaten. De bladeren zijn stekelige stekels die niet toestaan ​​dat water te ontsnappen in de atmosfeer als gewone bladeren doen. De succulente stam slaat een veel water, zodat de plant levengevende vocht tijdens langdurige periodes van droogte zullen hebben. Als het regent, ondiepe wortels absorberen snel wat vocht op de grond valt.

Arctic Willow

Wilgenbast is een bron van aspirine, dus is het niet verwonderlijk dat de Eskimo's gebruikt Salix arctica, de Arctic wilg, om kiespijn pijn te verlichten. De fabriek beschikt over een aantal kenmerken die aan te passen aan Arctic leven. De wortels zijn zwaar en dicht aan de oppervlakte. Deze aanpassing kunnen ze groeien in gebieden waar permanent bevroren grond is niet ver onder het oppervlak. Bovendien is de Arctic wilg groeit dicht bij de grond. Daardoor treedt er geen grote schade van de harde winden. Haartjes op de bladeren bieden ook enige bescherming van de Noordpool koud.

Dendrobium Nobile

De traditionele Chinese geneeskunde heeft gebruik gemaakt van verschillende orchideeën van de soorten Dendrobium, vooral Dendrobium nobile gemaakt. Deze orchidee is prachtig aangepast aan het leven in een vochtige tropische bos. Het groeit niet in de bodem, maar zitstokken op een boom zonder nadelige gevolgen voor het. Het verkrijgt vocht en mineralen tegen regen en vuil dat op het valt.