Geneeskrachtige eigenschappen van de Jade Plant

De jade plant, ook wel bekend als het geld planten en stenen lotus, is een vetplant afkomstig uit Afrika. Hoewel het niet een veel geciteerde bron van home remedies, zijn sommige folk remedies in verband met de plant.

Aardrijkskunde

Jade planten zijn succulenten inheems in droge delen van Afrika. In hun oorspronkelijke leefgebied of soortgelijke omgeving kunnen ze opgroeien tot 10 voet lang, met een dikke, vlezige stam ondersteunen korte takken bedekt met kleine, mollige blad met een vochtige en vlezige interieur. De planten, net als Aloë en cactussen, hebben zich ontwikkeld tot de beperkte water waartoe zij toegang hebben behouden. Zij gebruiken hun interieur als een reservoir, en hun glanzende bladeren en de wasachtige huid van hun stam en takken staan ​​heel weinig verdamping. De jade fabriek maakt ook gebruik van een vorm van fotosynthese genaamd CAM - Crassulacean zuur metabolism-- een water-zuinige methode specifiek genoemd naar de groep van soorten, maar ook gebruikt door andere dorre omgeving vetplanten.

Kenmerken

De jade plant is een zeer populaire plant, als een outdoor-fabriek in no-freeze klimaten en als kamerplant bijna overal. De glanzende bladeren, brede waaier van vormen en kleuren, en het gemak van onderhoud verrukken eigenaars. Zelfs de kamerplanten zal bloeien indien aanwezig voldoende warmte, licht en zorgvuldig bevrucht. De planten maken super en lang geleefd bonsai, reageert goed op snoeien, beperkte wortels, maar slecht voor de bedrading technieken. De zachte, vlezige stammen hebben de neiging om litteken onder de druk van de dunne draden.

Medicinaal gebruik.

Jade plant is niet een belangrijk element van kruiden of alternatieve geneeskunde, noch van de standaard medicijnen, maar het wordt aanbevolen voor wratten bij folk remedies. Bij deze toepassing wordt een blad opengesneden en de vochtige vlees gebonden via wrat een aantal dagen. Als de behandeling succesvol is, de wrat valt uit na langdurige blootstelling. De plant wordt ook gebruikt voor de behandeling van misselijkheid en in Afrika wordt gebruikt om epilepsie te behandelen, diarree, likdoorns, en de darmen te zuiveren. In China, een verscheidenheid van jade plant met puntige bladeren, genaamd de steen lotus, wordt gebruikt voor de diabetische symptomen te behandelen.

Deze toepassingen zijn echter marginaal. De de jade plant wordt voornamelijk geteeld voor haar schoonheid, aanpassingsvermogen, en het gemak van de cultuur.

waarschuwingen

Jade planten worden als niet-giftig voor mensen. De plant is echter licht gedocumenteerd in de medische literatuur, en je moet niet gaan zonder de nodige voorzichtigheid. Externe toepassingen moeten worden begonnen in zeer kleine test plekken van de huid, en intern gebruik moet niet worden geprobeerd zonder voorzorgsmaatregelen en toezicht totdat u er zeker van dat er geen schade zal volgen bent.

Probeer niet om een ​​jade fabriek gebruiken om huisdieren te behandelen. Het wordt vermeld als giftig voor honden, en terwijl sommige aanbevelen voor diabetische katten, anderen beschouwen het als giftig voor katten, ook.

Groeiende Jade Plant.

Jade plant is een zeer lage onderhoudskosten plant. De grootste problemen waarschijnlijk zal worden geconfronteerd zijn over-water, bevriezing of strenge vorst, en witte vlieg. Een kamerplant zelden blootgesteld aan direct zonlicht moet langzaam gewend of de bladeren kan zonnebrand, maar eenmaal aangepast aan zonlicht zal een jade fabriek doen het goed in direct zonlicht. Jade planten kunnen gaan zolang 6 maximum maanden zonder water, maar een lichte maandelijkse gieter met regelmatige controles om zeker te zijn dat de plant gezond is meestal ongeveer gelijk. Vergeet niet, in het algemeen is het veiliger om een ​​jade fabriek dan om het teveel water onder water. Een plant begint te verdorren of te laten groeien "mager bladeren" kunnen snel en meestal met succes geholpen worden met een enkele gieter, maar rot kan de plant te vernietigen, waardoor alleen de mogelijkheid probeert op te slaan en te beginnen met gezonde stekken als een laatste optie. Harde vorst kan een jade fabriek beschadigen, en een echte bevriezing zal doden.

Maar als een jade fabriek krijgt sterke tot matige zonneschijn, bescheiden water, goed doorlatende grond, af en toe een voeding, en temperaturen tussen het midden van de jaren '40 helemaal naar boven om "veel te warm voor de mens," de plant meestal overleven zeer goed in bijna alle situaties.