Gemeenschappelijke Sporten voor Turf Toe

Gemeenschappelijke Sporten voor Turf Toe


Turf teen is de term die gebruikt wordt om een ​​verstuiking van de grote teen metatarsofalangeale gewricht, waarbij de teen voegt zich bij de voet te beschrijven. Deze blessure is vernoemd naar de meest voorkomende mechanisme van de schade; de grote teen vangt op kunstgras waardoor het hyperextensie of Hyperflex. Dit veroorzaakt schade aan het omringende ligamenten en gewrichtskapsel. Er zijn verschillende sporten die worden geassocieerd met een verhoogd risico op turf teen.

Voetbal en Voetbal

Voetbal en voetballers die op kunstgras te spelen zijn op een hoog risico op het ontwikkelen van turf teen. Kunstgras werd in 1960 als gras alternatief voor een duurzaam synthetisch speeloppervlak verschaffen. Vroege turf ontwerpen werden geassocieerd met een hoger voorkomen van schade als oppervlakte reageerde niet als gras en vuil, waardoor de botskrachten door het been groter. Kunstgras wordt geassocieerd met verhoogde wrijving en verminderde shock absoprtion. Na verloop van tijd ontstaan ​​nieuwe grasmat ontwerpen die "infill" gemaakt van pellets en zand om beter te simuleren een gras en vuil oppervlak bevatten.

hardlopen

Hardlopen is een sport die wordt geassocieerd met turf teen verwondingen, in het bijzonder wanneer trail of veldlopen blootstelt de loper om oneffen oppervlakken. Het risico op het ontwikkelen van turf teen neemt toe als de loper het niet dragen van de juiste passende schoenen. Trail loopschoenen zijn versterkt bij de teen om meer demping tegen stoten met scherpe voorwerpen te verschaffen. Ze hebben ook dikkere zolen te verzachten tegen wortels en rotsen die kan leiden tot de loper om zijn evenwicht te verliezen. Road Runners kan het risico op het ontwikkelen van turf teen te verminderen door het lopen op gladde, vlakke ondergrond.

Dansen

Dansers zijn ook een verhoogd risico op het ontwikkelen van turf teen, met name degenen die ballet beoefenen. Balletdansers besteden een aanzienlijke hoeveelheid tijd die in de uiterste positie op de toppen van de tenen. Dit legt een grote hoeveelheid spanning door de grote teen over een lange tijdsperiode. Ligamenten rond de teen worden uitgestrekt en de stabiliteit van het gewricht in het gedrang komt.

Gymnastiek

Gymnasten kan worden op risico van turf teen. De meeste activiteiten worden uitgevoerd in blote voeten en leiden vaak tot hoge impact springen waardoor belangrijke krachten via de voet te passen. De grote teen absorbeert veel van deze kracht omdat het een belangrijke stabilisator voor behoud van evenwicht. Bovendien, gymnasten zich op een hoog risico op traumatische turf teen bij het uitvoeren van salto's en andere op de vloer routines.