Gemeenschappelijke soorten bacteriën

Gemeenschappelijke soorten bacteriën

Terwijl bacteriën nood en ziekte kan veroorzaken, is het ook noodzakelijk voor een goede vertering in het lichaam. Met andere woorden, er "goede bacteriën" en "slechte bacteriën." Maar ook goede bacteriën kunnen schadelijk zijn als toegestaan ​​ongecontroleerd groeien. Dit is de reden waarom mensen die kampen met onderdrukking van het immuunsysteem van medicatie of ziekte kunnen sterven aan voorkomende bacteriën die normaal gesproken niet leiden tot ziekte.

Escherichia Coli

Algemeen bekend als E. coli, Escherichia coli is één van de bacteriën die spijsverteringsstoornissen en voedselvergiftiging. In sommige gevallen heeft producten teruggeroepen door verontreiniging tijdens verwerking. Volgens de Merck Manuals Online Medical Library, dit is één van de talrijke aërobe bacteriën die normaal leeft in de dikke darm van mensen en is behulpzaam bij de spijsvertering. Wanneer echter gebruik maken van andere weefsels binnen te dringen of ongecontroleerd groeien, kan urineweginfecties, diarree, longinfecties en bacteremia veroorzaken.

Staphylococcus aureus

Staphylococcus aureus wordt aangetroffen op de huid, in de mond en de neus. Het is een Gram-positieve bacteriën die bolvormige clusters groepen lijkt op druiven. Volgens Todar & rsquo; s Online Textbook of Bacteriologie, de bacterie is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de huidletsels, longontsteking, mastitis, meningitis, infecties van de urinewegen en het ziekenhuis verworven wondinfecties. Het kan ook leiden voedselvergiftiging.

Streptococcus

Er zijn verschillende soorten van streptococcus bacteriën. De meest bekende type is groep A Streptococcus, die keelontsteking veroorzaakt. Groep A streptococcus kan ook impetigo, cellulitis en roodvonk veroorzaken. Bovendien kan het bacteriëmie, toxische shock syndroom en necrotiserende fasciitis, algemeen bekend als vleesetende ziekte veroorzaken.

Lactobacillus acidophilus

Gemeenschappelijke soorten bacteriën

Lactobacillus acidophilus is de bacteriën aangetroffen in yoghurt. Acute en chronische antibiotica kan een negatieve invloed hebben op de hoeveelheid van Lactobacillus in de dikke darm, diarree veroorzaakt. Dit organisme is één van de bacteriën medicinaal gebruikt om het darmkanaal, de zogenaamde & ldquo herbevolken; probiotica en rdquo.; Lactobacillus helpt het lichaam om vitamine K, lactase en sommige antimicrobiële stoffen die het lichaam helpen bestrijden andere bacteriën. Het wordt verondersteld veilig te zijn, maar moet met de nodige voorzichtigheid worden gebruikt bij mensen die een verzwakt immuunsysteem hebben of al een overmatige groei van darmbacteriën.

Mycobacterium tuberculosis

Mycobacterium tuberculosis is de bacterie die tuberculose of tbc veroorzaakt. De incidentie van tuberculose in epidemische proporties wereldwijd. De bacteriën beïnvloeden de longen maar ook installeren en invloed op andere organen van het lichaam. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention, is er een grotere kans op de ziekte te ontwikkelen bij mensen die een verzwakt immuunsysteem, bij kinderen jonger dan 5 en bij oudere volwassenen. Symptomen zijn onder meer hoesten, gewichtsverlies, koorts, koude rillingen en nachtelijk zweten. De ziekte kan doorgaans worden genezen met een snelle behandeling, maar komt nog steeds omdat het behandelprotocol wordt verlengd en veel mensen stoppen met de medicatie voordat ze volledig genezen. Dit resulteert in bacteriën die resistent zijn tegen behandeling en krachtiger is geworden.