Gegrilde aubergine Nutrition

Gegrilde aubergine Nutrition

Gegrilde aubergine past in zowat elke maaltijd. Zet het op de top van een bed van groene salades, geniet ervan als een warm bijgerecht voor een steak of toe te voegen aan een broodje kip tijdens de lunch. Dan, als u nog overblijft, gooi het in uw ochtend omelet de volgende dag. Deze veelzijdige veggie is van nature laag in calorieën - maar als je de olie voor het grillen doeleinden toe - je calorieën kan snel oplopen.

Koolhydraten, eiwit en vet

Alle calorieën in voedingsmiddelen afkomstig uit macronutriënten: koolhydraten, eiwitten en vetten. Gekookt en in blokjes gesneden aubergine zorgt voor een minimale 35 calorieën per kop, dat is ongeveer 3 1/2 oz van het gewicht. Ongeveer 85 procent van de calorieën in aubergine, die ongeveer 30 calorieën, zijn uit koolhydraten. Minder dan 10 procent van de calorieën of 3 calorieën zijn uit eiwitten. De resterende 5 procent calorieën - 2 calorieën - voort uit vet.

fiber Dose

Je zult een stevig deel van uw dagelijkse vezel vereiste van gegrilde aubergine te krijgen. Elk 1-cup serveert u genieten van het aanbod ongeveer 2,5 gram vezels. Je moet 14 gram vezels per 1.000 calorieën, volgens de Dietary Guidelines voor de Amerikanen 2010. Een typische dieet van 2000 calorieën nodig 28 gram per dag vezels. Het hebben van een 1-cup kant van gegrilde aubergine geeft u bijna 10 procent van dat bedrag.

Vitamines en mineralen

Aubergine biedt zowat elke vorm van vitaminen en mineralen die je kunt bedenken, hoewel het niet bijzonder hoge hoeveelheden van iemand in het bijzonder. Je krijgt een aantal B-vitaminen om de snelheid van uw stofwisseling, vitamine K voor de normale bloedstolling en visie-het stimuleren van vitamine A. Aubergine bevat verschillende antioxidanten, waaronder vitamine C, vitamine E en zink. Zij werken door nixing ziekteverwekkende stoffen zogenaamde vrije radicalen. Genieten van gegrilde aubergine zorgt ervoor dat uw botten sterk door het aanbieden van een beetje van calcium, magnesium en fosfor. Uw nutriënt gevulde schotel heeft zelfs fosfor en een minimale hoeveelheid natrium. Deze mineralen, bekend als elektrolyten, elektriciteit geleiden voor spierbewegingen en het hart functies.

grillen Overwegingen

Je moet een soort van vet om uw plakjes aubergine toe te voegen voor het grillen te plakken te voorkomen. Als je olie te gebruiken, houd er rekening mee dat elke eetlepel heeft bijna 125 calorieën. Al die calorieën, maar wel komen van hart-gezonde meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetten als je met behulp van plantaardige oliën zoals soja, koolzaad of olijfolie. Als een lichter alternatief, kunt u overwegen anti-aanbak spray. Er wordt een sporenhoeveelheid vet en slechts een kleine hoeveelheid calorieën van elke straal krijgen.