Geelzucht Symptomen & Behandeling

Geelzucht verschijnt als gevolg van een onderliggende aandoening of ziekteproces. De symptomen van geelzucht, zoals huidverkleuring blijven vanzelfsprekend zijn de diagnose en behandeling van de werkelijke oorzaak iets moeilijker kunnen zijn.

Identificatie

De meest gemakkelijk te herkennen symptoom van geelzucht blijft de gele uiterlijk van de huid en het wit van de ogen. Andere symptomen zijn donkere urine en lichtgekleurde ontlasting.

effecten

De onderliggende ziekte en niet geelzucht zelf kunnen dergelijke gelijktijdige symptomen algemene buikpijn, misselijkheid, braken, verminderde eetlust, koorts en gezwollen benen en buik.

Preventie / Solution

Om de geelzucht te voorkomen, moet een zorgverlener op te sporen, te diagnosticeren en de behandeling van de onderliggende aandoening. Afhankelijk van de situatie, medicatie, antibiotica, bloedtransfusies of verwijderd gebruik van bepaalde medicijnen kan blijken geschikte behandeling.

Oorzaken

Verkleuring optreedt als gevolg van een overmaat bilirubine, een verbinding geassocieerd met hemoglobine in het bloed. Dit kan een teken van een dergelijke ernstige aandoeningen zoals malaria, sikkelcelanemie complicaties, alvleesklierkanker en hepatitis zijn.

Waarschuwing

Geelzucht blijft een veel voorkomende en relatief onschuldige aandoening bij pasgeborenen, tenzij het gaat onbehandeld. Lange-termijn effecten van onbehandelde geelzucht kan omvatten schade aan de hersenen.