Gedroogde vijgen en de spijsvertering

Gedroogde vijgen en de spijsvertering

Je zou niet veel aandacht voor de spijsvertering van uw lichaam elke dag te geven, maar als je ooit heb gehad om te gaan met de uitdagingen van constipatie, te weten wat te eten voor het verlichten van het probleem snel wordt een prioriteit. Gedroogde vijgen zijn meer dan alleen maar een zoete, taai snack. Hun hoge vezelgehalte maakt ze een waardevolle bondgenoot te houden spijsverteringssysteem van uw lichaam goed functioneert.

Rol vezel bij de spijsvertering

Een vezelrijke voeding is een integraal onderdeel van een digestief systeem dat goed werkt. Als uw dieet is laag in vezel, constipatie is een typisch resultaat. De vezels in de figuren bestaat uit oplosbare en onoplosbare vezels, die elk een rol bij gezonde spijsvertering. Oplosbare vezels trekt vloeistof als het door uw spijsverteringssysteem beweegt, terwijl onoplosbare vezels helpt om uw ontlasting te versnellen door middel van uw systeem.

Vijgen zijn rijk aan vezels

Gedroogde vijgen zijn rijk aan vezels, en het eten van een aantal stukken van deze gedroogd fruit kunnen vaak genoeg vezels om merkbare veranderingen in uw spijsvertering veroorzaken. Een portie van 1,5 gedroogde vijgen levert 3 gram vezel, dat bestaat uit 1,4 gram oplosbare vezels en 1,6 gram onoplosbare vezels. Dit kleine portie van gedroogde vijgen heeft in totaal meer vezels dan een middelgrote appel.

Vijgen en andere bronnen van vezels

Het maken van vijgen een deel van uw dieet kan u helpen te voldoen aan de dagelijkse vezels eisen voor uw geslacht. Gemiddeld zou volwassen mannen en vrouwen verbruiken ongeveer 38 gram en 25 gram, respectievelijk totaal dieetvezel per dag. Je hoeft niet alleen vertrouwen op vijgen als een bron van vezels, echter. Vele andere soorten voedsel - met inbegrip van rauwe en gekookte groenten, fruit, peulvruchten, granen, noten en zaden - een bron van vezels.

Toepassingen voor Vijgen

Je hoeft niet te worden ervaren in de keuken om gedroogde vijgen in uw dieet op te nemen voor hun spijsvertering voordelen. Deze vrucht is een handige snack voor onderweg, en u kunt ook snijd deze in blokjes en gooi het op een kom ontbijtgranen in de ochtend. Stoven gedroogde vijgen maakt ze makkelijker te kauwen, maar dit vermindert de voedingsvezels aanzienlijk, waardoor het droog, ongekookt verscheidenheid een waardevolle bondgenoot in de strijd tegen constipatie.