Gas & Symptomen van Colon Cancer

Darmkanker is kanker van de dikke darm of het rectum. Het is een van de meest voorkomende vormen van kanker, met meer dan 146.000 nieuwe gevallen gediagnosticeerd in 2009, volgens de American Cancer Society. Het is de derde belangrijke oorzaak van sterfte aan kanker in de Verenigde Staten. Gas is slechts één van vele mogelijke symptomen van darmkanker. In veel gevallen, mensen met darmkanker ervaren geen vroege tekenen van de ziekte, volgens de Mayo Clinic.

Gas

Mensen met darmkanker kunnen vaak ervaren periodes van ernstige gas of opgeblazen gevoel of vol, volgens de National Institutes of Health. Echter, gas en een opgeblazen gevoel zijn voorkomende symptomen andere medische aandoeningen, waaronder veel gastro-intestinale aandoeningen. Andere gastrointestinale symptomen van darmkanker zijn misselijkheid en braken.

bowel Habits

Darmkanker veroorzaakt vaak merkbare veranderingen in de stoelgang. Zo kunnen zowel diarree en constipatie ontwikkelen, en de consistentie van de ontlasting kan merkbaar verschillend zijn gedurende langere tijd. Sommige mensen ook het gevoel alsof hun darmen niet ledigen of merken dat de ontlasting is smaller dan normaal.

bloederige ontlasting

Een andere mogelijke teken van darmkanker bloed in de ontlasting, volgens de National Cancer Institute. Het bloed kan ofwel helder rood of donker, afhankelijk van wanneer deze in de ontlasting ingevoerd.

Gewichtsverlies

Darmkanker kan leiden tot onverklaarbaar gewichtsverlies. Echter, darmkanker is een veel voorkomend symptoom van veel andere medische aandoeningen, waaronder vele andere vormen van kanker.

Vermoeidheid

Vermoeidheid en zwakte lichaam zijn ook tekenen van darmkanker, volgens de National Cancer Institute. Echter, vermoeidheid is een algemeen aanmelden van vele vormen van kanker en is een veel voorkomend symptoom van andere medische aandoeningen. Andere algemene symptomen van kanker omvatten koorts, pijn en huidveranderingen zoals geelzucht en pigmentveranderingen Volgens de American Cancer Society.