Ganciclovir Side Effects

Ganciclovir is een recept antiviraal geneesmiddel dat wordt gebruikt voor personen met medische aandoeningen gerelateerd aan het immuunsysteem (zoals het verworven immunodeficiëntiesyndroom ook bekend als AIDS). Het wordt ook gebruikt om een ​​ernstige ooginfectie die bekend staat als cytomegalovirus retinitis (vaak afgekort als CMV), waardoor de kans op blindheid veroorzaakt door deze infectie. Ganciclovir wordt toegediend via injectie, implantatie en capsulevorm, en er zijn verschillende mogelijke bijwerkingen van ganciclovir.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Ganciclovir sommige bijwerkingen (orale en injectievorm) niet algemeen reden tot ongerustheid, omdat ze meestal snel verdwijnen. Als u een van deze effecten te ervaren en vind ze bijzonder hardnekkige of oncomfortabel te zijn, moet u met uw arts te spreken: verlies van eetlust, zweten, braken en diarree.

Ernstige bijwerkingen

Ernstige bijwerkingen van de orale en geïnjecteerd versies van Ganciclovir oproep tot onmiddellijke medische hulp en omvatten: donker, teerachtige of bloederige ontlasting, veranderingen in de hoeveelheid urine, tintelingen of verdoving van de voeten of handen, veranderingen in het gezichtsvermogen (zoals flitsen van licht en wazig zicht), zwelling, roodheid of pijn waar de medicatie werd geïnjecteerd (alleen voor de ingespoten versie van de geneeskunde), abnormale zwakte of uitputting, maagpijn, braaksel dat koffiedik en abnormale bloeden of blauwe plekken lijkt.

Allergische reacties

Een allergische reactie is een ernstige bijwerking van Ganciclovir (zowel geïnjecteerd en mondelinge versies). Bel voor onmiddellijke medische hulp als je problemen hebt met ademhalen, het ontwikkelen van een huiduitslag, netelroos, ervaring beklemming op de borst beklemming of zwelling en jeuk.

Andere ernstige bijwerkingen

De mondelinge en geïnjecteerd Ganciclovir medicatie is bekend dat leiden tot lage niveaus van bloedplaatjes, laag aantal witte bloedcellen en bloedarmoede. Mensen die al lage aantal bloedplaatjes en witte bloedcellen of anemie wordt geadviseerd tegen het nemen van deze medicatie.

Implant Side Effects

Naast orale en geïnjecteerd versies van Ganciclovir, wordt ook toegediend als een intravitreaal implantaat. De hiervoor genoemde bijwerkingen van toepassing zijn op de mondelinge en geïnjecteerd vormen van de medicatie. Ganciclovir wanneer gebruikt als een intravitreaal implantaat kunnen andere bijwerkingen optreden, zoals de gemeenschappelijke en gewoonlijk minder bijwerking van hogere oogdruk. Andere bijwerkingen van het implantaat versie van Ganciclovir onder meer te zien drijvende vlekken of knippert, gevoeligheid voor licht, roodheid of pijn in het oog, dat niet behandeld was, visie afneemt, oog bloeden, en veranderingen in het gezichtsvermogen.

Voorzichtigheid

Het is zeer belangrijk voorzichtig alvorens Ganciclovir is. U moet uw volledige medische geschiedenis te bespreken met uw arts, en zorg ervoor dat ze op de hoogte van deze voorwaarden of allergieën (aan geneesmiddelen, levensmiddelen of andere stoffen), die u zou kunnen hebben. Dit geldt met name voor de voorwaarden waaronder psychische stoornissen, oog problemen (afgezien van CMV), toevallen, en lever- of nierziekte. Als je allergisch bent voor valancyclovir of acyclovir zijn, moet uw arts worden geïnformeerd. Bij bepaalde allergieën en medische aandoeningen, misschien Ganciclovir niet geschikt voor u zijn. In andere gevallen kun je gewoon voor dat de dosering wijzigingen of gespecialiseerde testen op voorhand (in staat zijn om veilig gebruik van deze medicatie).

Overdose

Als u vermoedt dat u zou kunnen hebben overdosis Ganciclovir, is het cruciaal dat u onmiddellijk medische hulp te krijgen. Enkele veel voorkomende symptomen van Ganciclovir overdosering omvatten extreme diarree, urineren minder vaak en braken.