Galblaas verwijderen en een Indiaas vegetarisch dieet

Galblaas verwijderen en een Indiaas vegetarisch dieet

Het hebben van uw galblaas verwijderd, betekent niet dat je niet kunt genieten van het voedsel dat je gewend bent, of dat je kunt niet proberen nieuwe voedingsmiddelen. Het kan zijn dat enkele kleine aanpassingen echter te maken, om de hoeveelheid voedsel die je eet in een keer. Vetrijke maaltijden in het bijzonder zijn een no-no, dus misschien wil je om nieuwe diëten proberen, zoals de Indiase vegetarisch dieet. Dit dieet omvat granen zoals rijst, boekweit en griesmeel; groenten zoals aubergine, okra en spinazie; en peulvruchten, zoals kikkererwten, linzen en bonen.

Nazorg Eating Instructions

Dr. David Katz, internationale voedingsdeskundige, vertelt "O, The Oprah Magazine," dat zodra de galblaas wordt verwijderd, gal stroomt nog steeds uit de lever naar de dunne darm, maar kan ongemak veroorzaken vooral na vette maaltijden. Nadat uw galblaas verwijderd, moet u maaltijden die weinig vet en de ruimte van uw maaltijden in plaats van drie grote maaltijden te eten. Kleinere maaltijden kan ongemak zoveel mogelijk te beperken.

Indian Vegetarian Food

Indiase recepten zijn inclusief vele soorten groenten, die dit dieet een goede keuze voedingsvezels gebruik maakt. Voedingsvezels voel je je voller langer, zodat u niet nodig om zo veel te eten. Het eten van minder kan gunstig zijn wanneer je galblaas is verwijderd, omdat het langer duurt om uw voedsel af te breken zonder. Diëten die bijzonder hoog in groenten en fruit zijn --such als de Indiase vegetarisch dieet - verminderen het risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten en kanker, omdat deze voedingsmiddelen bevatten antioxidanten. Echter, sommige Indiaas eten gerechten bevatten chilipoeder of pepers, die u moet voorkomen dat het eten direct na de operatie. Extra ingrediënten om te voorkomen dat zijn foelie, gember, cayennepeper, zwarte peper en rode chili vlokken.

Galblaas verwijderen Oorzaken

Uw galblaas is een peervormig sac zich onder uw lever. De galblaas is verantwoordelijk voor het opslaan van gal doorgegeven van de lever. De gal wordt uitgescheiden wanneer dat nodig is voor de vertering van vet. Als u galstenen ontwikkelen of uw galblaas niet goed werkt kan het nodig zijn om te worden verwijderd. De meest gebruikte werkwijze voor het verwijderen van de galblaas open chirurgie galblaas verwijderen. Mensen met een longziekte, chronische indigestie of pancreatitis kunnen ook moeten galblaas verwijderen chirurgie te hebben.

overwegingen

Indiaas eten, met name vegetarische maaltijden, is laag in cholesterol, als gevolg van de uitsluiting van vlees; Echter, sommige voedingsmiddelen bel voor gefrituurde of ondiep gebakken in plantaardige olie, die grote hoeveelheden verzadigd vet en transvet kan bevatten. Dit is niet alleen slecht voor je cholesterol, maar het kan indigestie en ulcus ongemak veroorzaken als je hebt gehad uw galblaas verwijderd. Groenten en peulvruchten zijn rijk aan vezels, die ook problemen bij sommige mensen kan veroorzaken. Katz raadt het nemen van een dagelijkse probiotische te helpen breken voedsel en het minimaliseren van vezelconsumptie als fiber bronnen hinderlijk voor jou.