Galblaas Diet Plan voor zwangere vrouwen

Galblaas Diet Plan voor zwangere vrouwen

De galblaas is een klein zakje onder je lever die winkels en releases gal, een vet-oplossende stof in je darmkanaal. Galstenen ontwikkelen wanneer resterende gal verhardt in vaste klonten. Deze grote stenen kunnen de uitgang kanaal blokkeren, waardoor een galblaas aanval, waardoor acute buikpijn, misselijkheid of braken. Een verhoging van het oestrogeengehalte tijdens de zwangerschap te maken zwangere vrouwen meer kans om galstenen te ontwikkelen. Uw dieet wijzigt tijdens zwangerschap kan de ernst van uw galblaasaanvallen verlagen, zelfs als galstenen aanwezig zijn.

Verminder uw vetinname

Het eten van elk type vet triggers een reactie van uw galblaas, die pijnlijk wordt als u last heeft van grote galstenen. Volgens Dr. Frank Jackson Jackson Siegelbaum Gastroenterology, het verminderen van uw vet in de voeding kan uw galsteen symptomen verbeteren. Vervang bijvoorbeeld rood vlees met vel, licht-vlees van pluimvee, en het gebruik van magere yoghurt in plaats van boter of koken oliën. Deze veranderingen verminderen galblaas activiteit, waardoor het risico van een aanval vermindert. Bovendien, het verlagen van uw vet in de voeding helpt je een gezond gewicht te behouden tijdens uw zwangerschap.

Eet meer vezels

Het verhogen van uw voedingsvezels door het eten van meer groenten, fruit en volkoren granen verbetert de spijsvertering en verlicht uw galblaas. Volgens MayoClinic.com, moeten zwangere vrouwen eten tussen de 4 en 5 kopjes van fruit of groenten per dag. Meng een handvol gedroogde abrikozen in je havermout of voeg vitaminerijke groenten, zoals baby spinazie en tomaat, op je boterham in plaats van kaas en mayonaise. Donker gekleurde groenten en fruit, zoals bessen, boerenkool en broccoli bieden ook belangrijke voedingsstoffen voor de hersenen en orgel ontwikkeling van uw baby, zoals foliumzuur en ijzer.

Hydrate

Een goede hydratatie laat je lichaam af te breken van de extra vezels en helpt vervoeren de voedingsstoffen die je eet om je baarmoeder. Volgens MayoClinic.com, zwangere vrouwen moeten ongeveer 10 glazen vocht per dag. Frisdrank en andere gezoete dranken technisch kwalificeren als vloeistof, maar ook honderden lege calorieën te pakken. Gewoon water met een twist van citrusvruchten is een veel gezonder alternatief dat zal helpen voorkomen dat de extra calorieën en cafeïne suiker.

Eet Whole Foods

Kies vers, geheel voedsel meer dan geraffineerd of verwerkt items. Bijvoorbeeld, eet verse spinazie in plaats van ingeblikte Ten tweede komt spinazie en volkoren brood in plaats van wit. Het verminderen of elimineren, sterk bewerkte voedingsmiddelen die conserveringsmiddelen, transvetten en andere additieven bevatten, kunnen symptomen van galstenen te verlichten, zo meldt de Universiteit van Maryland Medical Center. Verpakte snacks, zoals snack cakes, crackers en chips zijn belangrijkste daders in deze categorie. In plaats daarvan, bereid uw eigen snacks voor het verlaten van het huis, zoals de appelschijfjes en Pita strips met hummus.