GABA voor Menopauze

GABA voor Menopauze

GABA, een afkorting voor gamma-aminoboterzuur, is een belangrijke neurotransmitter die helpt bij het reguleren stemming, slaap en andere functies van de hersenen. Bepaalde medicijnen en voedingssupplementen kunnen het GABA systeem beïnvloeden therapeutische effecten te produceren, waarvan sommige nuttig bij het behandelen menopauze symptomen zoals opvliegers. Het is echter belangrijk om uw arts te raadplegen om de behandeling opties te bespreken alvorens een voedingssupplement om symptomen van de menopauze te verlichten.

Gabapentin voor de menopauze

Gabapentine is een recept geneesmiddel dat GABA niveaus verhoogt. Hoewel het voornamelijk voorgeschreven als een anticonvulsief voor mensen met epilepsie, is het ook bewezen een effectieve behandeling voor symptomen van de menopauze, waaronder opvliegers, volgens PubMed Health. Een studie gepubliceerd in "gynaecologische Endocrinology" in 2010 gevonden dat gabapentine zo effectief als lage dosis oestrogeen-vervangingstherapie bij het verlichten van matige tot ernstige opvliegers bij vrouwen na de menopauze is. Een andere studie, gepubliceerd in het "Journal of Clinical Oncology 'in 2007, bepaald gabapentine daalde opvliegers met 50 procent bij vrouwen die onvoldoende opvlieger verlichting ervaren van antidepressieve behandeling. Naast opvliegers, kan gabapentine ook slapeloosheid veroorzaakt door de menopauze te behandelen, volgens een studie gepubliceerd door "Journal of Women's Health 'in 2009.

GABA Voedingssupplementen voor de menopauze

Bepaalde kruiden en vitamines kan ook invloed hebben op de hersenen GABA systeem om symptomen van de menopauze te verlichten, hoewel het onderzoek het gebruik van alternatieve menopauze therapieën, waaronder voedingssupplementen ondersteunen, is niet overtuigend. Een dier studie gepubliceerd in "Phytotherapy Research" in 2010 concludeerde dat de kalmerende werking van het kruid Passiflora incarnata L., algemeen bekend als passiebloem tot gevolg hebben stimulatie van de GABA-receptoren in de hersenen. Volgens MedlinePlus, wordt passiebloem vaak gebruikt om symptomen van de menopauze, waaronder slapeloosheid te behandelen, hoewel er onvoldoende bewijs om de effectiviteit tarief voor deze doeleinden. Ook vitamine B-6 verhoogt bloedspiegels van GABA en wordt soms gebruikt om menopausale symptomen; Echter, er is niet voldoende bewijs voor het nut van B-6 supplementen om andere dan die met betrekking tot B-6-deficiëntie aandoeningen aan te geven, volgens de MayoClinic.com.

Oefening en GABA

Een mogelijke manier om GABA niveaus van nature te verhogen is om te oefenen. Regelmatige fysieke activiteit is een effectieve manier om stress te verminderen, die u kan helpen symptomen van de menopauze te verminderen zonder het nemen van hormonen of medicijnen. Een studie gepubliceerd in "Journal of Psychopharmacology" in 2010 onderzocht de theorie dat de kalmerende effecten van lichaamsbeweging kunnen verband houden met het effect van inspanning op het GABA systeem. De studie vastgesteld dat vrijwillige uitoefening bij proefdieren resulteerde in een verhoogde GABA synthese in de voorhersenen ratten en onderzoekers geconcludeerd dat de stressherstellende capaciteit beweging inderdaad kan verband houden met de effecten op het GABA systeem. Naast de oefening, een aantal andere veranderingen in levensstijl die kunnen helpen verlichten van symptomen van de menopauze zijn onder andere ontspanningstechnieken zoals meditatie en het vermijden van cafeïne en alcohol.

GABA Alternatieven voor de menopauze

Naast gabapentine, kunnen andere voorgeschreven medicijnen ook helpen menopauze symptomen zoals opvliegers, slapeloosheid en stemmingswisselingen te verminderen. Onder deze medicijnen zijn onder andere hormonale substitutietherapie, lage doses antidepressiva zoals paroxetine, fluoxetine en bupropion, en de hoge bloeddruk medicatie clonidine. Volgens Ray Sahel, MD, naast passiebloem, andere alternatieve geneesmiddelen die kunnen helpen stress te verminderen en daarmee het verbeteren van stemming en slaap onder kava, 5-HTP, ashwagandha en tryptofaan. Neem contact op met uw arts voordat u voedingssupplementen om symptomen van de menopauze te behandelen, omdat deze gevaarlijke bijwerkingen en / of interacties tussen geneesmiddelen kunnen veroorzaken.