Fytochemische Eigenschappen van geneeskrachtige kruiden

Geneeskrachtige kruiden zoals knoflook, alfalfa en St. Janskruid zijn verkocht drugs op de commerciële markt voor jaren. Deze kruiden worden vaak beschikbaar als extracten, tincturen, poeders, enz. De studie van deze kruiden vloeide voort uit een al lang bestaande wens om de chemische eigenschappen die deze planten belangrijke leveranciers van gezonde stoffen laten ontdekken gemaakt. De fytochemische industrie heeft bloeide als patiënten te zoeken voordelen van de alternatieve toepassing van deze potente stoffen uit planten genoemd fytochemicaliën.

De evolutie van planten

Een artikel van Michael Davidson van National High Magnetic Field Laboratory Florida State University stelt dat als de planten voor het eerst ontwikkeld, was er niet zo veel zuurstof in de atmosfeer, omdat er nu is. Naarmate de tijd verstreek, planten waren in staat om nieuwe antioxidanten uit plantaardig stofwisseling te verwerven. Planten ontwikkelde het vermogen om zichzelf te beschermen tegen schimmels en bacteriën met biochemische verdedigingen die werden doorgegeven aan evoluerende diersoorten die de planten aten.

Wat zijn fytochemicaliën?

Volgens phytochemicals.info, zijn er meer dan duizend bekende preventieve chemicaliën in veel planten die ziekten weren. Deze chemicaliën zijn bekend als fytochemicaliën. Enkele van de meest bekende fytochemicaliën lycopeen, die wordt geassocieerd met tomaten; flavonoïden, die meestal in fruit; en isoflavonen, waarvan bekend is dat de meeste bestanddelen in sojaproducten zijn. Planten produceren deze stoffen om zichzelf te beschermen tegen bacteriën en andere indringers roofdier, maar recent onderzoek heeft ontdekt dat planten met fytochemische vaardigheden ook mensen kan beschermen tegen ziekte.

De soorten fytochemicaliën zijn talrijk, evenals hun functies. De functies van sommige fytochemicaliën omvatten de stimulering en interferentie van enzymen die chemische stoffen die het lichaam aanvallen minder effectief, onderbreken DNA replicatie in kankercellen, en de bevordering van antioxidant activiteit beschermen cellen tegen oxidatieve schade.

quercetine

Quercetine is de meest voorkomende flavonoïden en stimuleert verbeterde cardiovasculaire gezondheid, remt ontstekingsmediatoren en het vrijkomen van histamine en vermindert het risico van vele soorten kanker, waaronder prostaatkanker, eierstok, colon en borstkanker. Querticin wordt het vaakst gevonden in appels, kool, thee, uien, noten en bessen.

capsaicin

Capsaïcine is een nogal vurige alkaloïde die gewoonlijk wordt geassocieerd met peper planten. Het kan geschikt zijn om op te warmen de tong of de huid bij aanraking, maar studies tonen aan dat het bezit enorme voordelen. Er wordt ook aangenomen dat de consumptie van deze chemische stof zet men in een goed humeur. Dit is omdat het het vrijkomen van endorfinen stimuleert. Omgekeerd, hoewel men zou aannemen dat dit fytochemische ruw op het spijsverteringssysteem kan zijn, niet. In feite is gerapporteerd dat capsaïcine kalmeert de maag en beschermt het membraan door het veroorzaken van een toename van de bloedtoevoer. Ook wordt deze fytochemische gebruikt in veel huidcrèmes omdat het helpt receptor cellen in sensing hitte en het verlichten van pijn.

isothiocyanaten

Isothiocyanaten lijken een kanker-killer, omdat ze kunnen voorkomen en het risico van vele soorten kanker. Deze fytochemische is geladen met zwavel, waardoor het een niet aflatende beroep bij de bestrijding van kankerverwekkende stoffen en af ​​te schaffen geeft. Isothiocyanaten worden meestal gevonden in kruisbloemige groenten zoals bloemkool, boerenkool, rapen, kool, radijs, waterkers en broccoli.

Fytochemicaliën in voedsel versus voedingssupplementen

Een verslag over cancer.org dat hoewel veel populaire fytochemicaliën zijn als voedingssupplementen schaffen aanwijzingen dat de supplementen niet als gunstig in vergelijking met de phytochemcials die zijn afgeleid van een voedselbron. De meeste voedingsdeskundigen en andere zorgverleners hebben lang steunde de implementatie van een vetarm dieet dat veel fruit, groenten, peulvruchten en volkoren granen bevat. Vele culturen hebben in het verleden onderhouden lagere tarieven van bepaalde vormen van kanker en hart-en vaatziekten door het eten van voeding rijk aan de bovengenoemde voedingsmiddelen.

Voorzichtigheid

Fytochemicaliën zijn bekend gunstig zijn voor degenen die ze regelmatig consumeren te zijn, maar er zijn enkele gevallen waarin fytochemicaliën verhoging van de kans op complicaties gezondheid geweest. Davidson artikel noemt de mogelijkheid dat hoge doses bèta-caroteen supplementen kunnen leiden tot de groei van cellen geassocieerd met longkanker bij mannelijke rokers. Andere fytochemicaliën en vitaminen kunnen ook de mogelijkheid om dergelijke groei aanzetten onder bepaalde omstandigheden.