Fysiotherapie voor TMJ

Fysiotherapie voor TMJ


TMJ, ook bekend als TMD of TMJD, is een aandoening van de spieren en ligamenten rond het kaakgewricht, waarbij de temporele botten van de schedel verbindt onderkaak gewrichten van de kaak. De meeste TMJ patiënten zijn vrouwen in hun vruchtbare jaren. Symptomen zijn onder meer "popping" of klikken van de kaak, kaakpijn, hoofd en nek pijn, slecht slapen en tand schade. Gelukkig, fysiotherapie - hetzij zelf- of professioneel toegediend - kan leiden tot symptomen in de meeste gevallen te verlichten.

Self-behandeling # 1: Wijzig Bad Habits

Sommige activiteiten verhogen stress op je kaak. Deze omvatten over-wijde gapende, luid zingen, balde je kaak, nagelbijten, kauwen ijs of kauwgom, en "wiegen" de telefoon met je nek in plaats van vast te houden met uw hand. Zelfs hoe en wat je eet kan een factor zijn: Om de kaak beweging te minimaliseren, te vermijden overdreven knapperige of hard voedsel, snij je voedsel in kleinere stukken en kauwen met je hele mond om ongelijkmatige slijtage op je tanden te voorkomen. Zelfs kleine veranderingen kunnen aanzienlijke symptomatische verbetering te produceren.

Self-behandeling # 2: Ibuprofen, warm en koud

TMJ pijn wordt vaak veroorzaakt door zwelling en ontsteking van het kaakgewricht zelf. Met uw arts oke, kunt u de behandeling van TMJ met ibuprofen of andere NSAID's (niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen). Warmte en koude werken ook: vochtige warme kompressen aangebracht op de kaak spieren te ontspannen, terwijl het ijs en koude packs verminderen zwelling. Gebruik zo vaak als nodig, zoals afwisselend warme en koude behandelingen - beperken echter elke behandeling 10 tot 15 minuten elk.

Self-behandeling # 3: Betere Slaap, minder stress

Een groot deel van de kaak-klemmen en tanden slijpen in verband met TMJ symptomen optreden 's nachts, waardoor ze moeilijker te controleren. U kunt uw slaap zelf, maar door over te schakelen naar een steviger of kleiner kussen, is ontworpen voor TMJ patiënten, of zelfs een nek roll. Slapen op je zij of rug in plaats van je maag helpt ook. Niet genoeg slaap kan TMJ verergeren; zo kan stress en slechte voeding. Als je niet van stress uit je leven kunt verwijderen, de praktijk ontspanning en meditatie technieken, en meer te bewegen.

Self-behandeling # 4: Houding, oefeningen en Massage

Slumping naar voren tijdens de vergadering, in het bijzonder met uw kaak naar buiten uitsteekt, legt onnodige druk op het kaakgewricht en de bijbehorende spieren. Juiste houding lijnt het lichaam correct. Oefen de juiste gezicht en bovenlichaam uitlijning via-kin plooien oefeningen en weerstand bands. Self-massage helpt ook verlichten symptomen. Het masseren van de spieren rond het kaakgewricht ontspant hen; de onderkaken zijn drukpunten en in het bijzonder gevoelig voor stimulatie.

Wanneer Self-therapie niet helpt

Soms kan TMJ zo ernstig dat je nodig hebt om te zetten naar een fysiotherapeut, tandarts of arts voor behandeling. Die professionals kan een nachtwaker, ook wel bekend als een "stabilisatie spalk," aanbevelen om te dragen in je mond 's nachts. Andere methoden om pijn te verlichten en de uitlijning onder andere echo's, biofeedback, elektrische stimulatie, en praten therapie en / of antidepressiva om stress te verlichten. In bijna geen enkel geval is correctieve chirurgie gerechtvaardigd, omdat TMJ in remissie kan gaan op elk gewenst moment, en correctie leidt tot problemen van zijn eigen.