Fysieke activiteit na genezing van Multilevel Spine Surgery

Wervelkolom chirurgie wordt vaak gedaan om kwesties in verband met disc degeneratie, hielspoor, hernia's, scoliose en vele andere spinale problemen te repareren. Als u op zoek bent naar multilevel chirurgie van de wervelkolom, zult u waarschijnlijk nodig hebt meerdere schijven vervangen en mogelijk spondylodese. Dit kost tijd om te genezen en vereist een beperkte activiteit al geruime tijd.

Begrijp de Procedure

Welke procedure wordt gedaan zal grote invloed hebben op uw activiteit en mobiliteit, zowel op de korte termijn en lange termijn. Bone fusies moeten helen net zoals u zou een breuk. Dit kost tijd. Realistische verwachtingen en uw chirurg praten over wat u kunt verwachten, want ieder mens is anders op basis van leeftijd, gezondheid en de bestaande activiteit. U mag de revalidatie beginnen zo vroeg als vier weken na de operatie. met het fusie genezen al zes. Het kan duren tot zes maanden voor de fusie volledig te genezen, maar dit betekent niet dat je moet onthouden van activiteiten.

Onmiddellijk na Healing

Tegen de tijd dat je fusie is genezen zul je waarschijnlijk fysiotherapie begonnen. Je doel in de eerste paar weken is om basisbewegingen te herwinnen. Neem contact op met uw arts over hoeveel je kunt doen. Zodra de arts zegt dat je fusion is genezen, start versterking van de ruimte. In het algemeen, vermijd activiteiten zoals iets meer dan een boek voordat deze te tillen. Doe activiteiten die u helpen om een ​​goede houding te behouden en niet de wervelkolom niet verdraaien. Als je fusion sterker wordt kun je activiteiten en krachttraining te verhogen. Als je de kracht van de wervelkolom weer op te bouwen en weer terug naar behoren moet niet worden beperkt tot het opheffen van items, maar zul je de meeste kans hebben altijd een betere bewustwording van hoe je het heffen van dingen. Low-impact activiteiten zoals zwemmen of fietsen zijn de beste workouts, omdat zij de ruggengraat niet pot.

Lifetime Expectations

Nadat de botten zijn gesmolten en het gebied is goed te genezen is, krijgt u fysiotherapie om zo veel kracht, flexibiliteit en mobiliteit mogelijk te herwinnen. Wanneer een spinale fusie wordt gedaan, zal je minder flexibiliteit in de rug te hebben. Afhankelijk van waar de fusie werd uitgevoerd, kan dit betekenen dat je problemen hebt met het draaien van je nek of bukken hebben. Dit kan niet worden vermeden of veranderd. Houd de rug boven en onder het fusie zeer gezond en limber omdat het zwaartepunt van de stam neemt. De meeste mensen zullen terugkeren naar de activiteiten die zij deden voor de operatie. Het is belangrijk om je rug te versterken en het gebruik van een betere houding bij het tillen of het doen van andere activiteiten om de noodzaak voor een andere operatie te voorkomen.