Functies van koolhydraten in de Body

Functies van koolhydraten in de Body


Van de drie grote macronutriënten - eiwitten, koolhydraten en vetten - koolhydraten de slechtste reputatie kan hebben als gevolg van de toename van het aantal low-carb dieet. Maar koolhydraten niet verdienen hun slechte rap. Ze zijn eigenlijk essentieel voor een goede gezondheid. Maak slimme keuzes door het eten van relatief onverwerkte koolhydraten en u zult genieten van een aantal voordelen voor de gezondheid.

Brandstof voor je organen

Tijdens de spijsvertering, je lichaam breekt complexe koolhydraten in suikers en gebruikt deze suiker als een bron van energie voor je organen. Je nieren - organen die helpen uw lichaam ontgiften - gebruik koolhydraten voor energie, en je hart is gebaseerd op koolhydraten om te functioneren. Koolhydraten ook dienen als de belangrijkste bron van brandstof voor je hersenen, en het behoud van gezonde niveaus hersenen suiker is belangrijk voor de cognitieve functie. Het eten van koolhydraten is vooral belangrijk bij ouderen, omdat een carb-rijke maaltijd boosts geheugen, verklaart de Franklin Institute.

Ondersteuning voor een actieve levensstijl

Als u een actieve levensstijl te leven - of je probeert om - koolhydraten vormen een belangrijk onderdeel van uw dieet. Omdat je lichaam ze kan gebruiken voor energie, hoeft het niet af te breken eiwit - overvloedig in je spieren - als een bron van brandstof. Hierdoor koolhydraten helpen vasthouden spiermassa. Koolhydraten zijn ook van essentieel belang in de voeding van sporters, omdat ze brandstof lange en intensieve trainingen. De Iowa State University Extension raadt de consumptie van koolhydraten voor en na inspanning, evenals tijdens intensieve trainingen.

Fiber - Een speciale Koolhydraten

Fiber speelt ook een belangrijke rol in uw gezondheid. Het maakt niet dienen als een bron van brandstof - je lichaam kan niet af te breken in suikers - maar in plaats daarvan gaat door het spijsverteringskanaal relatief ongewijzigd. Dit voegt bulk aan de ontlasting, zodat je minder kans op constipatie lijden bent. Sommige soorten vezels, in het bijzonder het type gevonden in bonen en volkoren granen, helpen om uw cholesterolgehalte in het bloed, die je beschermt tegen hart- en vaatziekten te verlagen. U hebt een aanzienlijke hoeveelheid vezels per dag - 25 gram voor vrouwen en 38 voor mannen, meldt de Colorado State University Extension.

Kies verstandig

Als u het toevoegen van je carb-rijk voedsel aan uw dieet, selecteert u die met vezels voor een optimale voordelen voor de gezondheid. Dat betekent dat je de meeste van uw koolhydraten uit fruit, groenten, bonen, noten, peulvruchten, zaden en volle granen - zoals volkoren brood of volkoren pasta. Blijf uit de buurt van meer verwerkt opties, zoals snoep, witte rijst, gewone pasta of wit brood. Kiezen voor volkoren opties vermindert het risico op diverticulosis, neemt nota van de de Linus Pauling Institute, evenals uw risico op hart- en vaatziekten. Vermijd toegevoegde suikers - die toegevoegd voor zoetheid, niet van nature in een keukenmachine gevonden - en kijk uit voor "gezonde" bronnen van toegevoegde suikers, zoals mueslirepen en yoghurt.