Functies van het binnenoor

Functies van het binnenoor

Het binnenoor bevat de benige slak-vormige slakkenhuis, de akoestische - of vestibulocochlearis - zenuwen en de structuren die deel uitmaken van het evenwichtsorgaan. Al deze delen van het binnenoor leugen in de schedel. Het slakkenhuis bevat haarcellen en lymfatische vloeistoffen bekend als endolymfe en perilymfe en speelt een sleutelrol in het proces waarbij de hersenen ontvangen informatie over geluid. Het vestibulair systeem omvat de utricle, de saccule en drie halfcirkelvormige kanalen, en deze spelen allemaal een rol spelen in het helpen van de hersenen om lichaamshouding en beweging te bepalen.

gehoor

Het binnenoor functies in verbinding met het uitwendige oor en het middenoor cruciale elementen in de keten van processen die het gehoor geven leveren. De oorschelp vangt geluidsgolven en het middenoor zet de golven van de luchtdruk in mechanische krachten. Wanneer deze bereikt het met vloeistof gevulde binnenoor, de trillingen te zetten in vloeistof golven. Haarcellen in het slakkenhuis pick-up van deze trillingen en het stimuleren van het slakkenhuis van zenuwcellen, effectief veranderen van de krachten in zenuwimpulsen, een proces dat bekend staat als transductie. De zenuwimpulsen vervolgens langs de akoestische zenuw naar de auditieve cortex van de hersenen, die de zenuwimpulsen interpreteert als geluid, verklaart de American Academy of Otolaryngology.

Interpretatie van Position

Twee delen van het evenwichtsorgaan, de utricle en de saccule bevatten haarcellen die informatie over de positie van het hoofd naar de hersenen sturen wanneer het hoofd niet in beweging is. Deze informatie langs een gedeelte van de gehoorzenuw gewijd aan het uitvoeren vestibulaire informatie naar de hersenen. Dat orgaan kan ze bepalen of het hoofd rechtop of naar voren gekanteld, naar achteren of naar beide kanten. Hierdoor kan de hersenen om het bewustzijn van de oriëntatie van een persoon in de ruimte en hun positie ten opzichte van de zwaartekracht te handhaven. Dit helpt om de andere belangrijke functie van het binnenoor, de handhaving van het evenwicht voldoen.

Onderhoud van Balance

De drie halfcirkelvormige kanalen in het binnenoor liggen langs verschillende assen. Haarcellen in de halfcirkelvormige kanalen detecteren bewegingen van het binnenoor vloeistof - of endolymfe - en haarcellen berichten verzenden over deze bewegingen door middel van zenuwcellen in de hersenen. De grachten zijn allemaal haaks op elkaar, en één verwerkt gegevens over op en neer bewegingen, één gericht op links naar rechts bewegen en één detecteert voorwaartse en achterwaartse beweging, merkt de Amerikaanse Speech-Language-Hearing Association. De hersenen ontvangt deze informatie, samen met visuele signalen en feedback van de spieren, en de som van deze informatie kan de hersenen om balans in het lichaam te handhaven.