Functies van de verschillende delen van de hersenstam

Functies van de verschillende delen van de hersenstam

De hersenstam verbindt het ruggenmerg naar de hersenen. Berichten tussen de hersenen en de rest van het lichaam pass hersenstam grote zenuwbanen. De hersenstam is meer dan een zenuwimpuls snelweg. Volgens Dr. Richard Snell, tien van de twaalf gekoppelde craniale zenuwen zijn gekoppeld aan de hersenen bij de hersenstam. Deze zenuwen brengen boodschappen van de zintuigen zich voornamelijk in de kop naar de hersenen en relais berichten naar de spieren die de organen controleren.

de middenhersenen

De middenhersenen is betrokken bij reflexieve reacties op beweging in het gezichtsveld of ruis, waardoor men snel richten op de oorzaak van beroering. De kernen van de oculomotorische en trochlear zenuwen zijn hier. Deze zenuwen leveren de oogspieren. De middenhersenen ook de substantia nigra en de rode kern, clusters van neuronen die betrokken zijn bij spiercontrole. Beschadiging van de substantia nigra resultaten bij de ziekte van Parkinson.

de Pons

De pons puilt vanaf de voorzijde van de hersenstam. De nervus, abducens en gezichtszenuw kernen liggen binnen het. De nervus trigeminus levert gezicht zintuiglijke informatie naar de hersenen. Het is betrokken bij trigeminale neuralgie, die ernstige aangezichtspijn veroorzaakt. De nervus abducens levert een ander oogspieren. Schade aan het kan leiden tot dubbele visie. De gezichtszenuw bemiddelt smaak, gezichtsuitdrukking en tactiele informatie uit delen van het oor. Laesies hier kunnen hangende functies en gezicht asymmetrie aan de aangedane zijde veroorzaken. Uitgebreide verbindingen naar de kleine hersenen geven de pons een rol in houding en beweging.

de Medulla

De akoestische, glossopharyngeus, vagus, accessoires en hypoglossal zenuw kernen zijn in het merg. Deze zenuwen sluit de medulla aan de oren, het gezicht, de tong, de keel en de organen en spieren van de borst en buik. Deze links geven het merg rollen in een verscheidenheid aan functies, waaronder gehoor, evenwicht, ademhaling, bloedsomloop, bloeddruk, chemie, hartslag, houding, smaak, kauwen, slikken, spijsvertering en spraak. De medulla is een regulerende centrum voor veel van autonome functies van het lichaam, vooral door de uitgebreide links van de nervus vagus. Dr. John Kimball, van Kimball Biologie Pages, zegt de nervus vagus is de belangrijkste zenuw van het parasympathische zenuwstelsel, dat normaal intern functioneren ondersteunt in het lichaam van een onbeklemtoonde individu. Dit in tegenstelling tot het sympathische zenuwstelsel, die reageert op stress.

De Reticulaire Formation

De reticulaire formatie cursussen door alle drie de segmenten van de hersenstam. Deze structuur heeft brede banden met het ruggenmerg, de zintuigen, het cerebellum en de cerebrale cortex. Via haar spinale verbindingen, het kan invloed hebben op de hartslag, ademhaling, houding en evenwicht. De cerebrale verbindingen hebben veel wetenschappelijke belangstelling gegenereerd. De zogenaamde reticulaire activerende systeem speelt een cruciale rol bij het instandhouden van het bewustzijn. Het regelt slapen en waken. Als de verbindingen tussen de reticulaire formatie en de hersenen verstoord, zal een diepe, mogelijk onomkeerbare coma optreden.