Fruits and Vegetables Rijkste in Protein

Fruits and Vegetables Rijkste in Protein

Hoewel het woord "eiwit" meestal roept beelden op van vlees, groenten en fruit kan ook zijn goede bronnen van eiwit; ze zijn lager in verzadigd vet en meer voedingsvezels dan dierlijke bronnen en wanneer regelmatig gegeten kan helpen lager cholesterolgehalte en het risico op hart-en vaatziekten, diabetes en bepaalde vormen van kanker te verminderen, volgens de American Heart Association. Plantaardige eiwitten, dierlijke eiwitten anders alleen bevatten enkele van de negen essentiële aminozuren die we niet kunnen en moeten deze worden gecombineerd met andere eiwitten voedingsmiddelen om voldoende inname waarborgen.

sojasaus

Sojabonen zijn de nummer 1 bron van plantaardige eiwitten en zijn een compleet eiwit, wat betekent dat alle essentiële aminozuren. Elk kopje gekookte sojabonen heeft 29 gram eiwit. Sojaproducten zoals tofu minder eiwit, komt met 11 gram in elke 4 oz. portie.

Bonen

Beans pack een punch van eiwitten. Witte bonen en linzen bevatten ongeveer 19 g eiwit per kop, waardoor veel essentiële aminozuren zoals lysine en isoleucine. Zwarte bonen bevatten 15,2 gram per kop, terwijl de nieren, lima, zwart-eyed, marine en Pinto bonen bevatten ongeveer 14 g per kopje.

Broccoli

Broccoli is een groente die een overvloedige hoeveelheid eiwit bevat. Het eiwitgehalte is 34 procent van de droge stof, het aanbieden van 4,6 g eiwit per kopje gekookte broccoli. Bloemkool, een neef van broccoli, is niet al te ver achter bij 27 procent, of ongeveer 3 gram per kopje.

Spinazie

Bekend om zijn uitstekende nutriëntenprofiel, spinazie is ook een goede bron van eiwitten. Gekookte spinazie bevat 5,3 gram eiwit per kop, terwijl de bevroren of in blik, uitgelekt spinazie bevat iets meer bij 6 g per kopje.

andere groenten

Maïs, artisjokken, en aardappelen zijn andere groenten die een behoorlijke hoeveelheid eiwit bevatten. Corn levert ongeveer 5 g per kopje. Artisjokken kan een tijdje om te koken, maar zijn de moeite waard - een medium artisjok bevat ongeveer 4,2 gram eiwit per kopje. Een aardappel met skin ongeveer 5 g eiwit; verwijderen van de huid zakt haar eiwitgehalte van 2 gram. Zoete aardappelen ongeveer 3 gram eiwit per aardappelen.

fruit

Vruchten, in het algemeen, bevatten minder eiwitten dan groenten en peulvruchten. Meloen's eiwitgehalte 11 procent van de droge stof, die ongeveer een derde van de hoeveelheid eiwit in sommige groenten. Verse aardbeien zijn 7,5 procent eiwit, terwijl navelsinaasappelen bevatten 7,2 procent eiwit. Watermeloenen en bananen zijn 6,4 en 5,1 procent eiwit. Andere vruchten bevatten minder dan 5 procent eiwit.