Fructose Intolerantie bij kinderen

Fructose Intolerantie bij kinderen


Fructose is de natuurlijk voorkomende suiker gevonden in fruit. Man-made fructose kan worden gevonden in baby's en kinderen eten en drinken als zoetstof.

symptomen

Volgens kind voeding expert Mario Cassar, symptomen van fructose-intolerantie zijn: overgeven, ernstige buikpijn en hypoglykemie symptomen na fructose is ingeslikt. Bijkomende symptomen kunnen zijn: prikkelbaarheid, overmatige slaperigheid, stuiptrekkingen en een intolerantie voor fruit of zoete voedingsmiddelen.

testen

Kinderen met mogelijke fructose intoleranties worden getest door middel van een gedetailleerd lichamelijk onderzoek, de leverfunctie en enzym studies. Fructose intoleranties kan ook leiden kinderen hypoglycemie, hyperurikemie gekenmerkt door overmatige hoeveelheden urinezuur in het bloed en abnormale nierfunctie ontwikkelen.

Behandeling

Cassar dat de meest effectieve behandeling van fructose intoleranties bij kinderen is om alle bronnen van fructose uit de voeding. Kinderen kunnen ook profiteren van het verwijderen van alle bronnen van sucrose uit de voeding. Kinderen die complicaties als gevolg fructose intolerantie ontwikkeld zullen specifieke behandeling nodig onder specifieke voorwaarden.

Preventie / Solution

Ouders met een familiegeschiedenis van fructose-intolerantie kunnen profiteren van genetische counseling aan fructose-intolerantie symptomen bij hun kinderen te voorkomen. Ouders kunnen er ook voor zorgen dat kinderen zich te houden aan een strikte, fructose-vrij dieet om de schadelijke effecten van fructose-intolerantie te voorkomen.

Waarschuwing

Fructose-intolerantie is een ernstig gezondheidsprobleem aandoening die onmiddellijk door een kinderarts moet worden aangepakt. Ernstige complicaties zoals convulsies, jicht, leverfalen en mogelijk de dood kan leiden als de voorwaarde niet wordt behandeld.