Freestyle is dansen een goede oefening?

Freestyle is dansen een goede oefening?

Freestyle dansen biedt een uitstekende vorm van aërobe oefening; het maakt je hart sneller pompen, werkt uw spieren en maakt je sneller ademen. Je verbrandt calorieën aanzienlijk sneller bij het doen van aërobe oefening dan bij het staan ​​of zitten nog steeds - en zelfs sneller dan wanneer je meer sedentaire soorten uit te oefenen die zich richten op het opbouwen van spieren, zoals gewichtheffen. Als je je lichaam te bewegen tijdens het dansen, je je hart te versterken, toon je spieren, het verbeteren van evenwicht en coördinatie en vet te verbranden.

Freestyle Versus. Strengere dansvormen

In het kader van de oefening, het maakt niet uit wat voor soort dans u kiest; als je lichaam voortdurend en energetisch beweegt, dan ben je het verhogen van uw hartslag en het verbranden van calorieën. Freestyle dans kunnen bieden zelfs een betere oefening dan sommige striktere vormen, omdat het laat u zich richten op het verplaatsen krachtig in plaats van na zorgvuldige, minder dynamisch stappen.

Bovendien, vrije slag dans voordelen van de hersenen en het hart en de spieren. Richard Powers, een dans professor aan de Stanford University, legt uit dat freestyle dans eigenlijk vereist meer hersenen macht. Terwijl freestyle dansen, je maakt snelle beslissingen over hoe je liever verplaatsen dan het volgen van een vooraf bepaalde reeks stappen. Bijgevolg slag het dansen vermindert het risico van dementie 76 pecent meer dan enige andere fysieke activiteit.

Factoren

Natuurlijk, omdat freestyle dans heeft geen specifieke kenmerken, de hoeveelheid beweging het biedt varieert. Om uw freestyle dansen houden levendig, luisteren naar vrolijke, energieke muziek, en geniet van jezelf zoals je op de beat te verplaatsen.

Verplaats energetisch genoeg dat je hartslag stijgt en je voelt een beetje bezwete, maar niet zo krachtig dat je je adem verliest of niet gemakkelijk spreken dansen. Het houden van uw freestyle dans op het niveau van matige lichaamsbeweging, in plaats van intens of anaërobe training, helpt u om de beweging te houden voor een langere periode van tijd, uiteindelijk meer calorieën verbranden.

calorieën verbrand

Afhankelijk van uw gewicht, leeftijd, lengte en het niveau van de intensiteit, kon je tussen de 125 en 250 calorieën te verbranden door te dansen voor een half uur. De American Council on Exercise wijst erop dat vrij energieke dansen, zoals sommige soorten freestyle dansen, verbrandt calorieën zo efficiënt licht joggen.

Voordelen van Freestyle Dancing

Dansen van elke soort heeft een voordeel ten opzichte van andere vormen van lichaamsbeweging: Het is leuk. Als je danst op muziek, kan de bewegingen zich geïnspireerd voelen, in plaats van geforceerd. De drang om vaak opwelt natuurlijk bewegen wanneer u luisteren naar vrolijke muziek, en als je dansen, de muziek zorgt voor een constante stimulatie, aanmoediging en versterking.

Freestyle dansen is gemakkelijk om altijd te doen, waar dan ook; je hoeft niet een dansvloer, een partner, een bepaalde tijd of een grote ruimte. U kunt dansen staan ​​voor uw bureau of in het midden van je keuken. Freestyle dansen past gemakkelijk in uw dag, zelfs al is het maar een paar minuten hier en daar. Dancing wanneer je hoort de muziek houdt je actief, het verhogen van de calorieën die je dagelijks te verbranden en het verbeteren van uw algehele stofwisseling.