Fietshelm Veiligheid Facts

Fietshelm Veiligheid Facts


Fietshelmen houden je veilig of je nu houdt van extreme mountainbiken of ontspannende zondag ritten. Afhankelijk van waar je woont, kan fietshelmen zelfs vereist door de wet.

Er zijn veel verschillende soorten van fietshelmen op de markt vandaag. Inzicht fietshelm veiligheid functies zullen helpen kiezen van de juiste helm voor uw niveau van het wielrennen.

Fietshelm Safety Research en Laws

Hoofdletsel vormen een grote bedreiging voor de fietsers, die samen 75 procent van de fiets-gerelateerde sterfgevallen, volgens onderzoek uitgevoerd door Drs. Thompson en Rivara in 1999. Zij vinden ook dat fietshelmen ernstige letsels aan het hoofd bij een botsing kan verminderen door tussen de 63 en 88 procent.

Als resultaat van dit onderzoek, vele provincies en steden hebben wetten die kinderen een fietshelm te dragen. Een paar gebieden vereisen volwassenen om een ​​helm te dragen, ook. The Bicycle Helmet Safety Institute bevat een bijgewerkte lijst van fietshelm wetten op haar website.

School districten kan ook studenten om een ​​helm te dragen wanneer fietsen van en naar school nodig. Neem contact op met de school van uw kind voor meer informatie.

Fietshelm veiligheidsnormen

De Consumer Product Safety Commission (CPSC) stelt de normen voor fietshelmen verkocht in de Verenigde Staten. Goedgekeurde helmen zal een "CPSC" sticker in de helm en zal zeggen dat ze CPSC-gecertificeerd op de buitenkant van de verpakking.

De CPSC erkent ook certificering door Snell en ASTM.

Skateboarding helmen zijn gecertificeerd door ASTM International, maar dragen vaak dubbele certificering door zowel CPSC en ASTM toen ze als "multi-sport" helmen worden verkocht.

Deze veiligheidsnormen te verzekeren dat een goedgekeurde helm u zal beschermen in de meeste vormen van fietsongevallen. Andere soorten helmen, zoals batting helmen en bouw hoeden, zijn gemaakt voor verschillende doeleinden en kunnen je niet beschermen.

Soorten Helmen

Fietshelm Veiligheid Facts


Er zijn verschillende soorten helmen voor verschillende soorten fietsen:

Road helmen voldoen aan de behoeften van de meeste fietsers. Deze helmen zijn voorzien van een langwerpige vorm met ventilatieopeningen aan de bovenkant en zijkanten. Ze zijn gemaakt van EPS schuim bedekt met een dunne plastic omhulsel, met zachte kussentjes in de helm om fit en het comfort te verbeteren. De helm is op het hoofd van de rijder in het bezit van verstelbare bandjes die samen snap onder de kin.

Multi-sport helmen zijn ontworpen voor mensen die fiets en skateboard of rolschaatsen. Ze zijn ronder van vorm dan de weg helmen en hebben minder ventilatieopeningen. Ook de buitenkant plastic omhulsel is dikker dan een weg helm. Omdat deze helmen hebben minder ventilatie en een dikkere buitenkant, kunnen zij minder comfortabel voor sommige mensen.

BMX helmen en downhill mountainbiken helmen zowel bieden extra bescherming die specifiek zijn voor hun sport. Deze helmen lijken erg op motorhelmen, met een kin bar dat gezicht bescherming biedt. Ze zijn gemaakt van sterkere materialen zoals glasvezel die grote crashes kan weerstaan.

Helmet Features

Today's fietshelmen bieden vele mogelijkheden. Inzicht in deze functies kunnen u helpen de juiste helm te vinden.

Kleur: Helmen zijn er in vele verschillende kleuren en patronen. Lichte kleuren zal koeler blijven en beter zichtbaar bij weinig licht.

Vents: Helmen hebben openingen in de top om u te helpen koel tijdens het rijden te blijven. Deze hebben geen invloed op de veiligheid van de helm.

Riemen: bandjes helpen je helm goed passen en te voorkomen dat vliegen je hoofd tijdens een crash. De bandjes gesp onder je kin. Veel helmen bieden "dial-fit" systemen die het gemakkelijker maken om de banden aan te passen.

Pads: verwijderbare pads in de helm te verbeteren comfort en pasvorm. Nieuwe helmen worden geleverd met verschillende sets van pads die kunnen worden geruild.

Optionele functies: Items zoals vizieren en helm covers kan je helm comfortabeler en leuk om te dragen, maar hebben geen invloed op de veiligheid helm.

Het krijgen van de juiste pasvorm

Helmen werken het beste wanneer ze correct worden gedragen. gesp altijd de kinband van de helm aan je hoofd. De bandjes moeten strak genoeg dat wanneer je je mond wijd open, voel je de top van de helm te duwen een beetje naar beneden te zijn. De bandjes moet niet zo strak dat het moeilijk is om te praten of ademen.

Je helm mag niet schuiven of rond stuiteren op je hoofd als je rijdt. Verander de pads in je helm, indien nodig, om een ​​betere pasvorm te krijgen.

De voorkant van de helm moet ongeveer twee vingers-breedtes rusten boven je wenkbrauwen.

Wanneer om een ​​helm te vervangen

Vervang uw fietshelm elk moment is er zichtbare schade, waaronder schade aan de gesp of riemen.

Daarnaast dient u uw helm na een crash, waar je je hoofd geraakt, zelfs als u geen schade te zien. Scheuren kan te klein zijn om te zien, maar toch van invloed kunnen zijn toekomstige bescherming van uw helm bij ongevallen.

Sommige BMX en downhill mountainbiken helmen zijn ontworpen om te worden hergebruikt na een crash. Kijk dat de productinformatie die bij de helm om te zien of je helm past in deze categorie.

Vervang helm die niet is gecertificeerd door CPSC, ASTM of Snell, ongeacht de huidige toestand.