Fietshelm Parts

Fietshelm Parts


De drie belangrijkste onderdelen van een fietshelm zijn de liner, de schaal en de riem. Helm fit is belangrijk, en helmen zijn vervaardigd in verschillende maten, volgens de website van de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration. Helmen moet goed passen, niet strak, op het hoofd, en de banden moeten voldoen en vormen een "V" begint net onder de oorlel voordat u verder gaat onder de kaak zonder knijpen wanneer de mond wordt geopend.

Helmet Liners

De voering is het belangrijkste onderdeel van een helm, volgens de website Bicycle Helmet Safety Institute (BHSI). Helmet liners zijn meestal vervaardigd van geƫxpandeerd polystyreenschuim vergelijkbaar met die in piepschuim koelers. Veel helm liners interne verstevigingen kunststof en metalen gaas waardoor het polystyreen gegoten vorm te houden tijdens het fabricageproces. Schuimdichtheid wordt gewijzigd, waardoor lagen van verschillende dichtheid verschillende graad van impact te absorberen.

Helmet Shells

Huidige helm schelpen - de kleurrijke plastic die deel uitmaken van de meeste helm buitenkanten - zijn vervaardigd gestempeld PET plastic - de in recyclebare plastic drankflessen - of hogere kwaliteit polycarbonaat-stijl kunststoffen. Goedkoop helmen gebruiken meestal PET plastic, terwijl de duurdere helmen direct gegoten in de schelp, volgens BHSI. Gegoten-in-the-shell helmen moet een hogere kwaliteit plastic te gebruiken, omdat PET plastic zou smelten tijdens het gietproces. Schelpen zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren.

Helmet Riemen

Helmet riemen zijn vervaardigd van synthetische singels en beschikken over een gesp onder de kin dat de helm op het hoofd van een rijder bevestigd. Straps variƫren in weefsel, grootte, weefsel en andere subtiele kenmerken volgens BHSI. Goedkoop schelpen en voeringen worden verlijmd met de band verankerd tussen de twee. Gegoten-in-the-shell helm bandjes zou smelten in het gietproces en de draad door een gegoten gat in de helm en liner na het gieten.