Fibromyalgie antidepressieve behandeling

Fibromyalgie antidepressieve behandeling


Fibromyalgie is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverbreide pijn in de spieren, pezen en ligamenten. Fibromyalgie patiënten ervaren ook voortdurende vermoeidheid, en meerdere 'tender points' op het lichaam waar zelfs minimale druk veroorzaakt pijn. Fibromyalgie gaat vaak gepaard met depressie.

Behandeling

Hoewel er geen remedie voor fibromyalgie, kunnen patiënten de symptomen met veranderingen in levensstijl, fysiotherapie, alternatieve behandelingen, zoals acupunctuur en massage, en medicijnen, waaronder pijnstillers (pijnstillers) en antidepressiva te controleren.

Depressie en Fibromyalgie

Depressie en fibroymyalgia vaak samen voorkomen omdat zowel de storing van soortgelijke neurotransmitters in de hersenen omvatten. Fibromyalgie pijn kan worden veroorzaakt door een overmaat van de neurotransmitter Substantie P; depressie kan worden veroorzaakt door niet genoeg van de neurotransmitter serotonine. Sommige antidepressiva (SSRI's genoemd, of selectieve serotonineheropnameremmers) verhoging van het niveau van serotonine in de hersenen, waardoor annuleert de pijnsignalen die door Substance P.

antidepressivum Therapie

Lage doses antidepressiva kunnen slaappatronen te verbeteren en de fibromyalgie pijn. Als de fibromyalgie patiënt ook lijdt aan depressie, kunnen hogere doses antidepressiva nodig. Enkele veel voorkomende antidepressiva gebruikt voor de fibromaylgia symptomen te behandelen omvatten amitriptyline, fluoxitine (Prozac), Duloxitine (Cymbalta) en milnacipran (Savella).

overwegingen

Schildklier, alvleesklier en bijnier aandoeningen kunnen fibromyalgia- en depressie-achtige symptomen veroorzaken. Patiënten die lijden aan deze symptomen moet een arts te raadplegen om te screenen op deze en andere medische problemen die kunnen veroorzaken of dergelijke symptomen verergeren.

waarschuwingen

Praat met uw arts voordat het veranderen van elke antidepressivum regime.