fentanyl Voordelen

fentanyl Voordelen


Fentanyl is een synthetische drug niet afkomstig zijn van planten of dieren, maar wordt in een laboratorium van chemicaliën. Gecreëerd om de effecten van stoffen zoals heroïne en morfine nabootsen, Fentanyl is veel sterker dan beide. Zo is het soms wel 80 tot 100 keer krachtiger dan morfine. Het vereist een zorgvuldige gebruik door medisch personeel. Het duurt effect snel en is bruikbaar voor een operatie, alsmede pijnlijke procedures zoals tand extracties.

gemeenschappelijk gebruik

De meeste mensen zijn bezorgd in aanwezigheid van operatie; anesthesisten beginnen vaak met een dosis fentanyl. Het werkt snel om patiënten te ontspannen en helpt om hen voor te bereiden op andere drugs zoals natrium pentathol. Natrium pentathol is een geneesmiddel vaak gebruikt met chirurgische patiënten opwekken van slaap en wordt gewoonlijk toegediend door injectie. Omdat fentanyl stompt ook pijn, is het vaak de voorkeur voor een hartoperatie en andere delicate operaties.

voordelen

Fentanyl wordt ook gebruikt na chirurgie pijnbestrijding. In ziekenhuizen wordt toegediend via een infuus of soms een infuus dat is een patiënt-gestuurde pomp. Patiënten kunnen op een knop drukken om een ​​kleine dosis fentanyl geleverd door middel van hun IV hebben. Een ander algemeen gebruik in huid (transdermale pleister) die een specifieke hoeveelheid van het geneesmiddel per uur vrij te maken voor de behandeling van chronische pijn. Voor kankerpatiënten al die opiaten zoals morfine of oxycodon, fentanyl pleisters werken vaak goed op hun chronische pijn te beheersen.

Voorzorgsmaatregelen

Net als andere opiaten medicatie, kan fentanyl ademhaling remmen. Als de dosis te hoog is, zal een patiënt stoppen met ademhalen en sterven. Het is essentieel om alle andere medicijnen die u gebruikt en de eventuele gezondheid voorwaarden die u kan hebben bespreken met uw arts. Mensen met astma of obstructief longlijden mag niet gebruiken. Andere bijwerkingen kunnen gevolg zijn van het fentanyl, waaronder duizeligheid, vermoeidheid, droge mond en constipatie. Wanneer u klaar bent om te stoppen met het gebruik van de medicatie na langdurig regelmatige behandeling zijn, is het belangrijk om de dosering geleidelijk te verminderen. Plotselinge terugtrekking kunnen reacties zoals angst, prikkelbaarheid, moeite met slapen, diarree of rillingen veroorzaken. Als een van deze symptomen zich voordoen, bel dan onmiddellijk uw arts.